Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



45-godišnjak iz Belišća uhićen: unazad tri godine tri puta zaustavljen u prometu bez vozačke dozvole

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65433
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.05.2020. 12:18 
Naslov:  45-godišnjak iz Belišća uhićen: unazad tri godine tri puta zaustavljen u prometu bez vozačke dozvole
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer, 25. svibnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 18 sati u Valpovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 45-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća. Vozač je upravljao s osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,18 grama po kilogramu.

Počinitelj je unazad tri godine tri puta zaustavljen u prometu kako upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne uvjete na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.



Tekst: PU osječko-baranjska
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.05.2020. 12:53 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dobronamjerni savjet autoru članka; kaže se "vozač je upravljao osobnim automobilom", dakle bez prijedloga "s". Prijedlog "s" ili "sa" koristi se pri socijativnom značenju instrumentala, tj. značenju društva (npr. vozio sam se s Markom), a nikada kad je u pitanju sredstvo (npr. "kopam motikom", a ne "kopam s motikom").

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: