Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sve osječke osnovne škole spremne za razrednu nastavu od ponedjeljka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.05.2020. 8:34 
Naslov:  Sve osječke osnovne škole spremne za razrednu nastavu od ponedjeljka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na koordinaciji ravnatelja osnovnih škola Grada Osijeka na kojoj se govorilo o organizaciji rada osnovnih škola Grada u razrednoj nastavi od 25. svibnja, zaključeno je kako sve osječke osnovne škole ispunjavaju nužne higijensko-tehničke uvjete za siguran boravak djece od ponedjeljka.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš izvijestila je da su osječke osnovne škole spremne za početak rada od 25. svibnja te svim učenicama i učenicima poželjela dobrodošlicu u školske klupe. Po njezinim riječima, između 80 i 90% roditelja pozitivno je odgovorilo na dolazak djece u školu, što znači da ćemo od ponedjeljka u osječkim osnovnim školama imati 80-90% djece koja će doći na nastavu.

Gamoš je istaknula i kako sve osječke osnovne škole ispunjavaju nužne higijensko-tehničke uvjete za siguran boravak djece prema uputama Zavoda za javno zdravstvo, a od ponedjeljka će redovito funkcionirati i prijevoz školske djece. U proteklom su razdoblju škole imale i dodatne troškove zbog prilagodbe učionica i prostorija te nabavke higijenskih potrepština, a Grad će preuzeti sve takve financijske obveze i troškove nastale prilagodbom naputcima.

Gamoš je naglasila i kako od ponedjeljka kreće i produženi boravak, a roditelji koji koriste tu uslugu neće ju morati platiti za svibanj. Školska kuhinja također kreće redovito, a svi prostori su prilagođeni po naputcima. Tjelesna i zdravstvena kultura održavat će se na vanjskom prostoru, djeca mogu samostalno dolaziti u školu, a roditelji neće morati potpisivati izjave.

Na koordinaciji je donesen i zajednički zaključak na upit je li odlazak u školu obavezan ili nije – prema kojem je dolazak djece u školu siguran, preporuča se i u isto je vrijeme i obavezan, a roditelji koji iz opravdanih i subjektivnih razloga smatraju da njihova djeca ne trebaju pohađati školu, uz opravdanje mogu ostati kod kuće.

Jedan od čestih upita je – zašto razredna, a ne predmetna nastava. „Više je razloga. Najprije zbog prostornih mogućnosti jer nije moguće pridržavanje mjera koje su preporučene i osiguranje izvođenja razredne i predmetne nastave u isto vrijeme u školi. Osim toga, učenice i učenici predmetne nastave ipak su samostalniji i lakše mogu pratiti nastavu na daljinu za razliku od mlađih kojima je potrebno više pomoći, a u isto vrijeme razredna nastava podrazumijeva i manje zaposlenika u školama koji će boraviti u učionicama. Jesu li škole sigurne? Osječke osnovne škole su sigurne, pridržavamo se svih epidemioloških i higijenskih mjera i nema mjesta strahu“, podcrtala je Gamoš.

Od ponedjeljka, 25. svibnja, u školama će krenuti i upisi prvašića za novu školsku godinu, a uprave škola kontaktirat će telefonom roditelje koji će potom, pridržavajući se svih mjera, dolaziti na testiranja i upise.

Naše škole su sigurne i pozivam sve roditelje da imaju povjerenja u škole i stručno osoblje te da pošalju djecu u ponedjeljak u školu. Svima želim dobrodošlicu i kao roditelj – jedva čekam da se naša djeca vrate u škole svojim prijateljima. Iako su do sada virtualno komunicirali, ništa ne može zamijeniti sva iskustva koja stječu, odrastaju i sazrijevaju uz svoje prijatelje“, zaključila je zamjenica gradonačelnika.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: