Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



The Kavana Osijek: Zez

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.05.2020. 8:29 
Naslov:  The Kavana Osijek: Zez
24.05.2020. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ZEZ se ponovo budi i nastupaju uživo kao ljudi... Ove nedjelje, 24. svibnja 2020. u Osijek, u The Kavana s početkom u 19.00 sati.

Tko/što je ZEZ?

Zez je mitološko pjesničko biće s tri glave i tri duše, sve tri piju i puše. Dobro puše.

Prvi z u ZEZu je Zlatko Majsec. Bavi se pisanjem kratkih priča i pjesama, a već je godinama i u glazbenom svijetu. S bendom Mel Camino u kojem kao kantautor i pjevač djeluje od 2006. g. izdao je četiri studijska albuma i održao pregršt koncerata, a u zadnje vrijeme uz bend ima i nešto intimniji minimalistički muzički projekt - Frik iz kvarta, koji ime djeli s Majsecovom neobičnom i razigranom kolumnom koja već četiri i pol godine jednom tjedno izlazi na portalu kronike VG. Rođen je 1979. u Zagrebu, osnovnu i srednju školu završio je u velikoj Gorici, a 2008. diplomirao filozofiju i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Već 15-ak godina nastupa i kao dio underground pjesničke scene zvane Slam poezija. Pjesme i priče objavljivane su mu u raznim časopisima, a kao glazbenik, pisac i pjesnik bilježi brojne klupske i festivalske nastupe te gostovanja u radio i TV emisijama. 2015. izdaje zbirku pjesama "Sve filozofije završe u narodnim poslovicama" za nezavisnog izdavača "Bratstvo duša" Zdenka Franjića. 2017. izdaje zbirku kratkih priča i pjesama "Frik iz kvarta" za izdavača Matica Hrvatska ogranak Velike Gorice. 2019. izlazi knjiga "Frik iz kvarta ponovo napada" - zbirka kratkih priča, pjesama i tekstova ne baš strogo definirane forme, izdavač Albatros.

E u ZEZu je
Emanuella Zubović, rođena u Rijeci 27.1.1993. godine, 2017. dolazi u Zagreb i počinje se aktivnije baviti poezijom. 2014. izdana je prva knjiga pod nazivom Emocije i Energija tiskana u 150 primjeraka i u potpunosti rasprodana. Osvojila je nekoliko nagrada, 3. mjesto na online pjesničkim konkursima Novog Sada, pjesme su joj izdane u 3 zbornika. Aktivno sudjeluje u promociji živućih pjesnika i pisaca te je svojedobno organizirala nekoliko pjesničkih okupljanja. Najnoviji projekt na kojem radi je poetsko udruženje (bend) nazivom ZEZ s kojima u dogovoru nastupa. U pripremi je i nova zbirka pjesama nazivom "I što sad" za koju se nada da će svijetlo dana ugledati do kraja 2020. godine.

Zadnje Z u ZEZu je
Zizi Ness - Zrinka Mikolić, rođena 1980. godine u Virovitici gdje je završila osnovnu i srednju školu, u Zagrebu je završila Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i ostala živjeti i raditi tamo. Piše od kad je naučila držati olovku, a poeziju od srednje škole.
Dosad joj je nekoliko pjesama objavljeno u zajedničkim zbirkama poezije. U pripremi je prva samostalna zbirka poezije. Bavila se glumom, orijentalnim plesovima i bila voditeljica plesa. Od 2013. do 2018. imala je autorski bend punk/rock izričaja u kojem je pisala tekstove, bila vokal i svirala klavijaturu i perkusije. Odnedavno živi i radi u nekom drugom selu. Trenutno se najviše bavi pisanjem poezije, životom, smrću, ljubavi i mjesečevim mijenama.

Začuđena, čudna, ćudljiva, prkosna, samoživa, buntovna, sanjar, biće promjene, nema namjeru odrasti.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: