Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je
nove upute za rad
ugostiteljskih objekata.
Radi sprječavanja širenja infekcije tijekom boravka u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima potrebno je osigurati
fizički razmak među posjetiteljima te između posjetitelja i zaposlenika.
Novost je ta da se u novim uputama više
ne spominje ograničeni rad od 6:00 do 23 sata. Naravno i dalje po uputama HZJZ-a
razmak između susjednih stolova mora biti najmanje
metar i pol. Svima treba stalno biti na raspolaganju
dezinfekcijsko sredstvo kojim će periodički dezinficirati ruke. Nakon odlaska svake skupine gostiju stol, stolice i druge površine koje su gosti dodirivali potrebno je
prebrisati dezinficijensom, odnosno ukloniti stolnjake čak i ako nisu vidno zaprljani.
Nove upute možete pročitati
ovdje.
Tekst i foto: Osijek031.com