Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nastavak pozitivnih kretanja - deveti dan bez novopozitivnih u OBŽ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.05.2020. 9:38 
Naslov:  Nastavak pozitivnih kretanja - deveti dan bez novopozitivnih u OBŽ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na području Osječko-baranjske županije nastavljaju se pozitivna kretanja u vezi koronavirusa. Prema podacima dežurnih službi koji su danas ujutro (17. svibnja 2020. godine) pristigli u Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano je 165 uzoraka te 11 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ i svi su bili negativni. Ukupan broj oboljelih tako već deveti dan ostaje na 131 osobi.

Izliječena je još jedna osoba, pa su u KBC-u ostala samo dva pacijenta oboljela od koronavirusa. Na kućnom liječenju je 12 osoba. Ukupan broj izliječenih od koronavirusa na području županije sada je 109 osoba.

U samoizolaciji se nalazi 16 osoba, odnosno tri manje nego prethodnog dana, a policija je u dvije provjere zatekla obje osobe na prijavljenoj adresi.



Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.05.2020. 12:12 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Neki stručnjaci kažu da će koronavirus vremenom oslabiti. Kako je to moguće'? Pa naravno nije moguće da pojedinačni virus oslabi. On je takav kakav jest, slab ili jak (ili mrtav). Radi se o tome da naša naivna predodžba da su svi covid-19 virusi identični ne odgovara stvarnosti. U stvarnosti se radi o soju virusa koji su međusobno vrlo slični , a među pripadnicima istog soja postoje sitne razlike (kao što su i svi ljudi pripadnici iste vrste , ali se svi međusobno pomalo razlikuju). Upravo te razlike su odgovorne za moguće slabljenje. Naime one osobe koje budu zaražene "jačim" virusima tog soja virusa pokazuju teže simptome i najčešće završe u bolnici ili izolaciji i na taj način otežavaju širenje tih virusa na druge osobe. One pak osobe koje budu zaražene "slabijim" virusom istog soja, ili nemaju simptoma ili imaju lakše simptome koji ostaju neregistrirani, lakše nastavljaju dalje širiti virus. Po zakonima vjerojatnosti, na "tržištu" će vremenom brojčano početi prevladavati ovi "slabiji", a oni "jači" će postepeno nestajati. Eto tako je to moguće. Tko ne vjeruje neka pročita: "Podrijetlo vrsta" -Charles Darwin

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: