Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki humanitarci Igor Toman i Ivica Lenard i ove godine voze memorijalnu biciklističku rutu od Osijeka do Plitvica

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.05.2020. 12:33 
Naslov:  Osječki humanitarci Igor Toman i Ivica Lenard i ove godine voze memorijalnu biciklističku rutu od Os
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Poznati osječki humanitarci i filantropi, Igor Toman i Ivica Lenard, već pet godina za redom voze memorijalnu biciklističku rutu od Osijeka do Plitvica.

Pedaliranje“ do Plitvica organizira se u sjećanje na krvavi Uskrs 1991. kada je na Plitvicama poginuo prvi hrvatski policajac u Domovinskom ratu, Josip Jović.

Inače, ovaj dvojac već godinama samozatajno čini velika djela za one najmanje i najpotrebije i ne štedeći svoje vrijeme, volju ni snagu, prevaljuju teško izbrojive kilometre. Sva sredstva prikupljena na taj način usmjeravaju najranjivijima – djeci koja su na skrbi u osječkim dječjim domovima, kao i onima u neposrednoj blizini.

Odlična suradnja s gradskom upravom rezultirala je donacijom prekrasnih dresova s natpisom „Osijek“ koji je dvojcu uručio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

U znak zahvalnosti i potpore onome čemu su toliko posvećeni, Grad im daruje ovu sportsku opremu kao zalog budućoj suradnji na svim njihovim humanitarnim projektima. Danas sam im, na početku njihove avanture, zaželio sretan put i još puno kilometara u točkovima i pedalama njihovih bajsova“, napisao je Piližota na svojoj Facebook stranici.

Iako ovu rutu obično voze krajem ožujka, ove godine zbog pandemije COVIDA-19 nisu mogli ići u to vrijeme, pa su morali čekati popuštanje mjera.

Momci su krenuli noćas u ponoć: prva postaja im je Zagreb, ali će tijekom puta posjetiti prijatelje u Slatini, Virovitici i Bjelovaru. U Zagrebu će prespavati pa u subotu krenuti za Plitvice, obići jezera, podružiti se s prijateljima biciklistima, a onda će se autom vratiti za Zagreb.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Boris Piližota/FB

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: