Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kako će izgledati ovogodišnje ljetovanje? HZJZ objavio preporuke za bazene i kupanje u moru

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65640
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.05.2020. 15:51 
Naslov:  Kako će izgledati ovogodišnje ljetovanje? HZJZ objavio preporuke za bazene i kupanje u moru
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za rad bazenskih kupališta i vodenih parkova, ali i za kupanje u moru i kopnenim površinskim vodama.

U ovim slučajevima na vidljivom mjestu na ulazu, kao i u samom prostoru moraju biti vidljive obavijesti i informacije za posjetitelje. Kada je riječ o broju osoba na kupalištu, dopušten istovremeni boravak određuje se prema načelu 15 osoba na 100m 2 (uključujući površinu bazena). Također i ovdje vrijedi pravilo fizičke udaljenosti od 1,5 metra.

Kada je riječ o kupanju u moru na razumnim razmacima te na vidljivim mjestima nužno je postavljanje dozatora s dezinfekcijskim sredstvom.

Ove se preporuke odnose na provedbu mjera koje se primjenjuju u djelatnostima bazenskih kupališta i vodenih parkova tijekom epidemije koronavirusa radi zaštite osoblja i posjetitelja. Preporuke se mogu primijeniti i na bazene koji imaju medicinsku indikaciju (npr. termalne vode, sumporne vode i druge vode s dokazanim terapijskim svojstvima), hidromasažne kade i slično.

Detaljne upute možete pročitati ovdje.

Ove se preporuke odnose na provedbu mjera koje se primjenjuju za kupanje u moru i kopnenim površinskim vodama tijekom epidemije koronavirusa radi zaštite osoblja i posjetitelja.

Detaljne upute možete pročitati ovdje.


Kako od ponedjeljka 18. svibnja 2020. na snagu stupa 4. faza popuštanja epidemioloških mjera, a s tim i mogućnost otvaranja bazenskih kupališta (otvorenih i zatvorenih) i vodenih parkova, kao koordinator za područje sporta ispred Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Športska zajednica OBŽ moli vas da im u suradnji s vlasnicima/upraviteljima bazenskih kupališta i vodenih parkova dostavite Obrazac prijave otvaranja bazenskih kupališta i vodenih parkova (Obrazac Bl ) te vas mole na strogu primjenu propisanih mjera i preporuka.

PRIJAVA I EVIDENCIJA otvaranja bazenskih kupališta i vodenih parkova neophodna, kako bi Stožer civilne zaštite imao podatke koji su bazeni i vodeni parkovi otvoreni, a sa svrhom nadgledanja i praćenja provođenje mjera te epidemioloških zahtjeva te kako bi u slučaju pogoršanja epidemiološkog stanja Stožer za civilnu zaštitu OBŽ imao lakšu i bržu komunikaciju.

Ukoliko se pojedina bazenska kupališta i vodeni parkovi otvaraju poslije 18.5.2020. Obrazac prijave otvaranja su u OBVEZI dostaviti po OTVARANJU.

Prijavu budite slobodni poslati na jedan od sljedećih načina:

- poštom: Športska zajednica OBŽ, Reisnerova 46a, Osijek
- email: sport.obz95[at]gmail[dot]com





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: