Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Koordinirane pripreme za protupožarnu i turističku sezonu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.05.2020. 14:41 
Naslov:  Koordinirane pripreme za protupožarnu i turističku sezonu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pripremne aktivnosti pred požarnu i turističku sezonu u 2020. godini bile su teme koordinativno-savjetodavnog sastanka koji su danas, 14. svibnja 20202. godine, organizirali Područni ured civilne zaštite Osijek i Osječko-baranjska županija. Uz predstavnike civilne zaštite i županije, na sastanku su sudjelovali predstavnici Vatrogasne zajednice OBŽ, Turističke zajednice OBŽ, Službe inspekcijskih poslova, Hrvatskog centra za razminiranje, Hrvatskih šuma, Javne ustanove Park prirode Kopački rit, HŽ Infrastruktura, HEP Elektroslavonija Osijek, HOPS PP Osijek, Hrvatskih autocesta, Uprave za ceste OBŽ te svih gradova i općina s područja Osječko-baranjske županije.



Sastanku održanom u Velikoj vijećnici OBŽ u Osijeku izravno su nazočili samo organizatori sastanka i izvjestitelji, dok su svi ostali sudjelovali putem videolinka te su se on-line uključivali u raspravu.
- Aktualna situacija s koronavirusom bitno određuje i pripreme za provedbu posebnih mjera ovogodišnje zaštite od požara, kao i turističke sezone. Županijski stožer civilne zaštite u suradnji sa svim nadležnim službama kvalitetno provodi sve mjere i aktivnosti radi sprječavanja širenja koronavirusa, a ova koordinacija je prigoda za razmjenu iskustava za protupožarne aktivnosti i turističku sezonu. U tom smislu i jučerašnji požar u Lovasu treba promatrati kao novo upozorenje da se treba dobro pripremiti i biti spreman za izvanredne događaje. Na području Osječko-baranjske županije sve žurne službe su dobro organizirane, a želim zahvaliti vatrogascima koji su u izvanrednim situacijama uvijek u prvim redovima - rekao je zamjenik župana Goran Ivanović.



Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec istaknuo je da je na području Osječko-baranjske županije ove godine već bilo više od 200 požara i 150 tehničkih intervencija, u čijem je rješavanju sudjelovalo oko 2.000 vatrogasaca.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: