Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Ostani kući i kazalište uključi" - ove nedjelje višestruko nagrađivana predstava "Bijeli jelen"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.05.2020. 9:31 
Naslov:  "Ostani kući i kazalište uključi" - ove nedjelje višestruko nagrađivana predstava "Bi
16.05.2020. 10:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dječje kazalište Branka Mihaljevića nastavlja s programom „Ostani kući i kazalište uključi“ u kojemu prikazujemo predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj Facebook stranici.

Ove nedjelje, 17. svibnja 2020. u redovitom terminu nedjeljne matineje u
10 sati i 30 minuta na Osječkoj televiziji i na Facebook stranici Kazališta na rasporedu je višestruko nagrađivana predstava „Bijeli jelen“ koju je prema romanu Vladimira Nazora dramatizirala i režirala Tamara Kučiović.

Nazorov „Bijeli jelen“ i publika i kritika ocijenili su jednim od ponajboljih predstava u višedesetljetnoj povijesti kazališta, a ovaj lektirni naslov, klasik, u posve novom svjetlu donosi inovativna redateljica Tamara Kučinović uz maštovitu scenografiju i kostime Zdenke Lacine. Predstava obiluje neobičnim kazališnim elementima, gotovo cirkuskim rekvizitima, štulama, biciklima, ljuljačkama, gumama (tehnolog Davor Molnar) koje su od ove predstave stvorile i vizualno dojmljiv doživljaj. Sjajne su uloge ostvarili naši glumci Kristina Kovačević kao Anka, Srđan Kovačević kao Ulrik, Jelena/Tatu utjelovio je Edi Ćelić, a Košutu/Mamu Ivana Vukićević, već iskusni Đorđe Dukić je Knez Bodo i Vuk, Medvjeda i kneginju igra sjajna Areta Ćurković, dok se u neizmjerno simpatičnim ulogama ptičjeg para pojavljuju Inga Šarić i Đorđe Dukić. Lovci su Gordan Marijanović, Inga Šarić, Đorđe Dukić, Srđan Kovačević, vukovi Gordan Marijanović, Srđan Kovačević i Đorđe Dukić dok u krdu jelena uz Gordana Marijanovića, Srđana Kovačevića, Edija Ćelića, Ivanu Vukićević pleše i sama redateljica Tamara Kučinović.

Priča o sirotoj i malenoj, ali hrabroj i odlučnoj djevojčici Anki i njezinom susretu sa životinjskim svijetom poznata je svima. U ovoj verziji priče Anku je u šumu protjerao knez Bodo jer mu je upropastila lov i oslobodila Jelena i Košutu. Dirnuti sudbinom protjerane djevojčice, Jelen i Košuta se smiluju te odluče usvojiti Anku koja će zamijeniti njihovo mladunče kojeg su ubili lovci. U šumi započinje Ankin proces sazrijevanja i spoznaje te se na putu bogatom sretnih i nesretnih avantura susreće s Vukovima, Pticama, Medvjedom te na kraju i mladim knezom Ulrikom koji će je vratiti u svijet ljudi kojem pripada i pružiti joj ljubav, toplinu i sigurnost životnog partnera koju u životinjskom svijetu nije mogla dobiti.“ (A.B.)

Podsjećamo da ove subote, 16. svibnja u repriznom terminu u 15,30 ponovno možete pogledati predstavu Pepeljuga.

Dok se ne vidimo ponovno: Bili u kući ili u stanu gledajte predstave na malom ekranu!


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: