Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od ponedjeljka 11. svibnja ukidaju se propusnice u RH – nastupa 3. faza mjera

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.05.2020. 20:18 
Naslov:  Od ponedjeljka 11. svibnja ukidaju se propusnice u RH – nastupa 3. faza mjera
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, drugim riječima od ponedjeljka 11. svibnja možemo se slobodno kretati i putovati Republikom Hrvatskom uz izuzetak otoka Brača koji je u posebnom epidemiološkom režimu.

Zaključkom Vlade Republike Hrvatske o prihvaćanju Mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 – od 11. svibnja 2020. započinje 3. faza reaktiviranja dijela gospodarskih i društvenih djelatnosti u Republici Hrvatskoj uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

To konkretno znači da ćemo i nadalje biti odgovorni: pridržavati se propisane tjelesne udaljenosti, najviših higijenskih standarda, dezinfekcije prostora i svih preporuka epidemiološke struke i Nacionalnoga stožera Civilne zaštite.

U 3. fazi koja nastupa u ponedjeljak 11. svibnja omogućava se:
- okupljanje do 40 osoba na jednom mjestu, uz poštovanje mjera međusobne udaljenosti
- rad trgovačkih centara, uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera
- rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda te posebnih razrednih odjela i rada s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi
- održavanje laboratorijskih, umjetničkih i kliničkih vježbi te praktični rad u malim skupinama na visokom obrazovanju
- međužupanijski prijevoz i domaći zračni prijevoz
- rad ugostiteljskih objekata
- rad ugostiteljskih objekata u smještajnim kapacitetima - samo za korisnike usluga smještaja
- rada nacionalnih parkova i parkova prirode
- proširivanje mogućnosti za izdavanje e-propusnica.

Potanje informacije o preporukama i uputama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo u svezi s provedbom 3. faze reaktiviranja dijela gospodarskih i društvenih djelatnosti u Republici Hrvatskoj možete doznati klikom na poveznicu.

Napokon možemo otići na kavu, objedovati na terasama ugostiteljskih objekata, koristiti (dječja) igrališta, ići u trgovačke centre, pohađati škole i fakultete te jednostavnije putovati.

No kada ćemo ponovno živjeti život kakav smo imali prije pojave bolesti COVID-19 – ovisi isključivo o odgovornosti baš svakoga pojedinca u zajednici. Osijek se dosad uspješno nosio s najvećim izazovima – nema sumnje i ovaj ćemo nadići jer smo bili odgovorni i takvi ćemo ostati.



Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: