Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od sutra Kopački rit ponovno otvoren uz nova pravila za posjetitelje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.05.2020. 16:15 
Naslov:  Od sutra Kopački rit ponovno otvoren uz nova pravila za posjetitelje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu popuštanja mjera zaštite od pandemije COVID-a, Park prirode Kopački rit bit će ponovno otvoren za posjetitelje u ponedjeljak, 11. svibnja na radost svih ljubitelja prirode.

Za posjetitelje se uvode nova pravila pa će posjet parku biti moguć jedino uz pridržavanje propisanih mjera, odnosno uz pridržavanje mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda (dezinfekcija ruku, uporaba rukavica i maski i poštivanje reda prilikom ulaska u park).

Otvorit će se i poznata šetnica „Bijeli lopoč“, dugačka preko 2,5 km, a kretanje će biti jednosmjerno uz pridržavanje socijalne distance od jedan metar na otvorenom, odnosno dva metra u zatvorenom prostoru, a radit će i terasa lopoča.

Ponovno će u pogonu biti i brodovi na jezeru Sakadaš, uz manje ljudi na njima, a osim vožnje brodom mogući su i individualni izleti čamcima.

Osnovna ulaznica iznosi deset kuna, a ona uključuje šetanje te mogućnost gledanja promotivnog filma u prijemnom centru i korištenja poučnih staza. Vožnja brodom stoji 80 kuna, popust za djecu i umirovljenike 70 kuna, dok je cijena vožnje čamcem 150 kuna.

Također, od ponedjeljka na prijemnom centru ribolovni rekreativci mogu kupiti dnevne i godišnje dozvole, a oni koji imaju važeće godišnje dozvole mogu krenuti u ribolov.

Unatoč pandemiji, veliki projekti u Javnoj ustanovi Kopački rit se nastavljaju. U razgledavanje parka prirode uskoro će se moći krenuti i s novog turističkog pristaništa Sakadaš koje polako poprima konačni oblik. Građevinski radovi napreduju i na dvorcu u Tikvešu koji se pretvara u Prezentacijsko-edukacijski centar, tako da bi on trebao biti završen u približno zakazano vrijeme, do početka 2021. godine.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Inja Pavlić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: