Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Gamoš: Roditelji bez straha mogu nastaviti koristiti usluge Dječjeg vrtića

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.05.2020. 12:26 
Naslov:  [VIDEO] Gamoš: Roditelji bez straha mogu nastaviti koristiti usluge Dječjeg vrtića
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zbog niza neprovjerenih i dobrim dijelom netočnih informacija u vezi rada i usluga Dječjeg vrtića Osijek, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sazvala je konferenciju za medije i potvrdila da je odluka gradonačelnika Ivana Vrkića o besplatnim vrtićima i dalje na snazi, do 15. svibnja. Nije željela komentirati, kako kaže, neslužbene informacije koje su dolazile jednim dijelom iz Vrtića niti populističke poluinformacije od strane pojedinaca i političkih stranaka.

- Otkako traje epidemija koronavirusa naši su vrtići bili otvoreni za sve roditelje koji nisu imali drugih načina da zbrinu svoju djecu. Odgojiteljice su cijelo vrijeme radile, kao i drugi djelatnici vrtića koji su svakodnevno čistili i dezinficirali objekte sukladno epidemiološkim mjerama – naglašava Gamoš i dodaje kako je u vrtićima svakodnevno bilo između 15 i 65 djece.

- Roditelji od 11. svibnja, koji je Nacionalni stožer odredio kao početak rada vrtića, slobodno i bez straha mogu nastaviti koristiti usluge Dječjeg vrtića Osijek jer se strogo poštuju sve epidemiološke mjere – ističe Zamjenica uz napomenu da je preporuka Nacionalnog stožera, da roditelji djecu ne moraju dovoditi u vrtić, samo preporuka, a ne obvezujuća odluka.

Podsjeća i da je Grad Osijek jedini grad u Hrvatskoj koji roditeljima daje dva mjeseca besplatne usluge vrtića u jednoj godini. Roditelji koji koriste usluge vrtića plaćaju je sukladno programu koji dijete koristi, dok roditelji koji koriste uslugu „čuvanja mjesta“ u vrtiću, uslugu plaćaju 200 kn - do opoziva Odluke gradonačelnika, odnosno do kraja epidemije.

Tijekom ljetnih mjeseci neće biti dežurnih vrtića, svi osječki vrtići će raditi, u skladu s preporukama o broju djece u skupinama, i redovito se dezinficirati. Zbog sigurnosti djece neće biti otvoreni samo vrtići u kojima se izvode radovi energetske obnove.

- Cijelo vrijeme prioritet nam je zdravlje i sigurnost djece, kao i očuvanje radnih mjesta odgojiteljica. Zasad smo u tome uspjeli, vjerujem da ćemo uspjeti prebroditi i period koji je pred nama. Zahvaljujem roditeljima na potpori i razumijevanju te vrijednim odgojiteljicama na trudu i radu – zaključuje Gamoš.








Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
meandarOs
Offline
Ukupno postova: 184
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 09.05.2020. 8:51 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

nisu ništa ljudi rekli kao "neprovjerenih i dobrim dijelom netočnih informacija"
dobro su rekli da se plaća za nešto što nije urađeno
što je sramotno 2020. To nisu radili niti Turci niti austrougarski namjesnici..
SRAMOTNO JE DA SE MORA PLAĆATI ŠTO DJECA NE IDU U VRTIĆ...
I TO NIJE NITI NORMALNO... ALI ŠTO JE GAMOŠ normalno=? Njoj je normalno graditi stadion na naplavnom zemljištu U Pampasu gdje će bez odobrenja građana baciti 1 milion kubika za nasipavanje a novac će se vratiti preko HNS tvrtke Eurokamen, njoj je normalno napraviti treći trg u Tvrđi kojoj su i dva postojeća previše za 300 stanovnika ali će preprati novac 2 mil eura, normalno je uništiti sakunatla park, i tako dalje i dalje....

trebalo bi konačno maknuti iz opticaja što nije normalno u politici osijeka a to je gamoš piližota vrkić osovina-- pa da grad prodiše...malkice normalnije.... lp

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: