Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad u obnovu Kopike ulaže 15 milijuna kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.05.2020. 9:14 
Naslov:  Grad u obnovu Kopike ulaže 15 milijuna kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Grad Osijek planira u 2020. započeti temeljitu i sustavnu rekonstrukciju sportskog (bazenskog) kompleksa Copacabana, ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna, od čega se samo u 2020. predviđa realizacija u iznosu 7,5 milijuna kuna.

Gradska uprava stoga je objavila javni poziv za izradu sve potrebne projektne i druge dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju sportskog kompleksa Copacabana, po fazama.

Faza I predviđa rekonstrukciju olimpijskog bazena te okruglog bazena dubine 2,4 m, izgradnju novog malog dječjeg bazena, radove na rekonstrukciji strojarskih i elektro instalacija bazenske tehnike, a u prostoru iznad istih predviđeni su bar/restoran, sanitarije i m/ž svlačionice.

Prilikom projektiranja olimpijskog bazena treba provjeriti statiku bazena te ga opremiti svim pripadajućim sadržajima i opremom po propisanim FINA-e (svjetska plivačka organizacija) koji zadovoljavaju standarde za plivanje, vaterpolo, ronjenje, sinkrono plivanje. S ciljem produženja sezone za sportske korisnike, kao i rasterećenja postojećeg zatvorenog plivališta, potrebno je razmotriti mogućnost zagrijavanja vode u olimpijskom bazenu kao i njegovo natkrivanje ili izvesti pripremu za postavljanje balona.

Uz olimpijski bazen planirani su i dodatni prostori za svlačionice, spremišta opreme, ambulantu, prostoriju za voditelja i osoblje centra; pored sjeverne strane bazena izgradit će se nova filternica između olimpijskog i dubokog bazena; izmijenit će se kompletni cjevovodni sustav bazena, bazen će se obložiti novom adekvatnom oblogom te opremiti potrebnom opremom. Planirana dubina olimpijskog bazena trebala bi biti 2 m kroz cijeli bazen.

Kod dubokog bazena potrebno je provjeriti statiku bazena te postojeću bazensku školjku rekonstruirati na način da dubina bude u standardima bazena za zabavu (cca 1,2 – 1,5 m). Bazen će se opremiti atraktivnim vodenim sadržajima, što uključuje i sadržaje unutar same bazenske školjke – „suho-mokri“ ugostiteljski objekt koji bi imao šank i terasu uz bazen te u bazenu. Osim toga, promijenit će se kompletni cjevovodni sustav te se spojiti na novu filternicu.

Faza II predviđa rekonstrukciju ostalih bazena (veliki okrugli rekreacijski bazen i dječji bazen) te postojeće filternice. Kod velikog rekreacijskg bazena (okrugli bazen) potrebno je provjeriti statiku bazena, postojećeg tobogana i provjeriti statiku samog tornja kako bi se utvrdila mogućnost da se na postojeći toranj nadogradi još tobogana. Planira se čitav niz novih sadržaja/vodenih atrakcija (slapovi, hidromasaže, divlja rijeka…). Potrebno je također predvidjeti mogućnost postavljanja uređaja za induciranje umjetnih valova te promijeniti kompletni cjevovodni sustav te se spojiti na postojeću filternicu.

Također treba razmotriti mogućnost izgradnje novog dječjeg bazena unutar Velikog rekreacijskog bazena, budući da je sadašnja lokacija dječjeg bazena udaljena od svih ostalih sadržaja (ugostiteljskih i ostalih), što bi u konačnici rezultiralo manjim troškovima izgradnje i održavanja. Bazen treba biti izveden na propisanoj dubini, opremljen sadržajima prilagođenim djeci do 10 godina starosti i što je moguće više prekriven nadstrešnicama/zaštitom djece od sunca, a postojeću bazensku školjku statički ispitati i predvidjeti rekonstrukciju uz prenamjenu u novi sadržaj prema iskazanim potrebama.

Za potrebe realizacije svih predviđenih zahvata i sadržaja potrebno je predvidjeti rekonstrukciju sustava snabdijevanja vodom za punjenje bazena, odnosno dogradnje bunara za dopremu vode za punjenje bazena ili drugog tehničkog rješenja za punjenje bazena (iz vodotoka rijeke Drave i slično) i sustava za kondicioniranje bazenske vode i bazenske tehnike.

Također, projektom je potrebno planirati ugostiteljske sadržaje; uz šetnicu prema Dravi izgraditi niz manjih objekata za iznajmljivanje s točno određenom namjenom (fast food, caffe bar, prodaja voća, sladoleda..); planirati dostatan broj sanitarnih čvorova; razmotriti isplativost bušenja bunara za vodu kojom bi se bazeni punili te riješiti/predložiti problem naplate s obzirom na kupalište na Dravi i postojeću šetnicu.

Projektom, u svim fazama, treba predložiti i hortikulturno rješavanje kompletnog prostora sportsko rekreacijskog centra Copacabana, predlažući pri tom adekvatnu sadnju humaka, cvjetnih nasada, sadnju bjelogoričnog drveća radi hlada te način uređenja zelenih površina uz bazenski kompleks.

Ova temeljita rekonstrukcija popularne Kopike planira se realizirati u iduće dvije godine.



Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: