Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječka firma pobijedila na Twilio Hackathon natječaju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65705
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.05.2020. 20:09 
Naslov:  Osječka firma pobijedila na Twilio Hackathon natječaju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prije otprilike mjesec dana, zajednica softverskih programera DEV najavila je svoj prvi Twilio Hackathon natječaj.

DEV je zajednica softverskih programera okupljenih kako bi pomagali jedni drugima kroz suradnju i umreženo učenje. Njihova je aplikacija otvorenog koda i rade na tome da postane dostupna svima koji podržavaju slične zajednice u bilo kojoj niši.

U sklopu Twilio Hackathon natječaja, sudionici su imali zadatak stvoriti aplikaciju pomoću bilo kojeg Twilio aplikacijskog programskog sučelja u nekoliko kategorija.

Pristiglo je više od 200 prijava pa suci nisu imali lak zadatak odabrati pobjednike po pojedinim kategorijama.

U kategoriji COVID-19 komunikacije, jednu od četiri glavne nagrade odnio je projekt HomeBound osječkih autora Adriana Becea, Vlatka Vlaheka, Josipa Ravasa, Igora Placa i Valentine Bermanec iz tvrtke Prototyp.



Na projektu su radili tri tjedna, a HomeBound je, kako su ga sami autori opisali, izvrsna aplikacija za ne baš tako ugodna vremena. Obzirom da većina aktivnosti na otvorenom i društvene aktivnosti u vrijeme pandemije nije moguća za većinu ljudi, ljudima su potrebne nove aktivnosti kako bi održali mentalno i fizičko zdravlje. S HomeBoundom autori žele potaknuti korisnike na uključivanje novih i zdravih aktivnosti i razvoj zdravih rutina.

Kroz praćenje aktivnosti korisnici mogu sebi dodijeliti razne zadatke i aktivnosti i dovršiti ih bez ikakvih nametnutih ograničenja. Kada korisnik dovrši aktivnost, dodjeljuje mu se nasumičan broj bodova. Na taj način potiču se da pronađu nove i zdrave aktivnosti dok borave u zatvorenom prostoru.

HomeBound služi i kao jednostavan alat za praćenje bliskih kontakata korisnika uz potpunu kontrolu nad njihovim podacima. Ako se korisnik pokaže pozitivnim na COVID-19 test, postojanje cjelovitog i točnog popisa bliskih kontakata u protekla dva tjedna pokazalo bi se neprocjenjivim za medicinsko osoblje u smislu sprečavanja širenja virusa.

Još jedna karakteristika programa je iskustvo prilagođeno korisniku. Kad se korisnik prijavi, pitaju ga je li mu određena obvezna samoizolacija i živi li sam. Na temelju tih podataka, na popis preporučenih aktivnosti ne uključuju se aktivnosti koje bi mogle naštetiti drugima već mu se preporučuju druge aktivnosti.



HomeBound sadrži i Couchy - chatbot nastao integracijom Twiliove funkcije automatskog pilota i chata. Naime, u razdoblju samoizolacije važno je informirati korisnike i pružiti im jednostavan način odgovaranja na njihova pitanja. Iako trenutno koristi samo osnovni protok chatbota, program ima potencijal da se proširi širokom bazom podataka i s više dodatnih mogućnosti (provjera simptoma, pravila samoizolacije, preporučene aktivnosti, vijesti, statistike itd.).

Autori su odlučili obratiti posebnu pozornost na dizajn i korisničko iskustvo jer je važno da aplikacija izgleda dobro i da je ugodna za rad. To se posebno odnosi na aplikacije poput ove koja imaju za cilj pomoći ljudima i razveseliti ih u ovim teškim vremenima.

Ukoliko želite isprobati demo verziju programa, to možete učiniti ovdje.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: