Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki Vodovod niti u jednom trenutku pandemije koronavirusa nije prestao s radom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.04.2020. 18:27 
Naslov:  Osječki Vodovod niti u jednom trenutku pandemije koronavirusa nije prestao s radom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vodovod Osijek niti u jednom trenutku pandemije koronavirusa nije prestao s radom. Kao i druge slične ustanove, i oni su po proglašenju pandemije uveli radnu obvezu po rasporedu prilagođenom posebnim okolnostima, a sve službe bile su zadužene za normalno funkcioniranje sustava vodoopskrbe u gradu na Dravi.

Prema riječima direktora Vodovoda Ivana Jukića, uvedena je i mjera samoizolacije u pogonu za proizvodnju vode kako se ne bi dogodilo da stručni kadar u tom segmentu poslovanja bude na bilo koji način ugrožen, a djelatnici zaduženi za kvalitetu vode obavljali su provjere zdravstvene ispravnosti cijelo vrijeme trajanja krize čak i u bolnicama i svim drugim ustanovama i u kućanstvima.

Rezultat svih tih napora je to da je opskrba vodom bila redovita, a popuštanjem mjera i Vodovod se vraća u normalu. Gotovo svi radnici Vodovoda vratit će se na posao do 4. svibnja, a očitavanje vodomjera započelo je već ovoga tjedna. Za vodomjere koji nemaju mogućnost daljinskog očitanja potrošnja za ožujak izračunata je po prosjeku potrošnje, a djelatnici su ovih dana na terenu i obilaze neočitane vodomjere.

Što se tiče plaćanja, Jukić preporučuje internet aplikaciju za korisnike kojom se računi plaćaju bez naknade, a pomoću aplikacije korisnici također mogu kontrolirati svoje račune i svoju potrošnju. Za one koji se ne služe internetom, od 4. svibnja bit će otvorena blagajna u Vodovodu na kojoj se mogu platiti računi bez naknade.

Loša vijest je da nas čeka povećanje cijene vode do kraja godine. Oni je bilo najavljeno još krajem prošle godine, ali je odgođeno zbog krize uzrokovane pandemijom.

Veliki projekti na otvorenom financirani sredstvima iz EU fondova nisu stali, gradilišta niti u jednom trenutku nisu bila zatvorena, kao ni brojne osječke ulice u kojima je planirana obnova, rekonstrukcija ili zamjena, poput Psunjske ulice, Biljske ceste ili Ernestinova, a svi radovi će biti završeni u predviđenom roku.

Za kraj, Jukić je istaknuo kako Osječani i dalje piju iznimno kvalitetnu vodu, čija se kakvoća svakodnevno kontrolira sukladno svim zdravstvenim uputama i europskim direktivama.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Google maps

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Prizma
Offline
Ukupno postova: 61
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.04.2020. 8:53 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zato je UNIKOM briljirao Very Happy Zbog održavanja socijalne distance nisu dovozili građanima kontejnere, nisu kosili travu po ulicama, i tako to. Djelatnici u trgovinama izloženi stotinama ljudi svaki dan, i to je u redu, a dovoz kontejnera pred kuću nije u redu.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: