Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Osječanima sigurnije prometovanje na novoj biciklističkoj stazi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.04.2020. 12:41 
Naslov:  [VIDEO] Osječanima sigurnije prometovanje na novoj biciklističkoj stazi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Završena je rekonstrukcija biciklističke staze Osijek-Tenja, sljedeći tjedan očekuje se početak obnove nogostupa i postavljanja nove rasvjete.

Povoljni vremenski uvjeti tijekom prethodnih mjeseci omogućili su odvijanje opsežnih radova na rekonstrukciji dviju frekventnih biciklističko-pješačkih staza grada Osijeka. Riječ je o obnovi, proširenju i osvjetljenju staza uz Biljsku i Tenjsku cestu – ITU projektu vrijednom 3,9 milijuna kuna od čega je 3,2 milijuna sufinancirano sredstvima Europske unije. Na zadovoljstvo građana i Grada Osijeka, završena je staza uz Tenjsku cestu vrijedna 2,5 miljuna kuna, o čemu je danas izvijestila zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.



- Cilj intervencije u obnovu biciklističke staze Osijek-Tenja bila je njezina prilagodba Pravilniku o biciklističkoj infrastrukturi, odnosno osiguravanje maksimalne sigurnosti građana koji prometuju ovom dionicom. Osim toga, željeli smo kvalitetnije povezati dnevne migracije na ovoj relaciji sa sustavom javnog gradskog prijevoza ali i sa sustavom dijeljenih bicikala u budućnosti – istaknula je Gamoš, te zahvalila tvrtki Gravia na prijevremenom završetku radova.



Uz rekonstrukciju postojeće biciklističke staze u dužini od 2 kilometara, radovi su, prema riječima dogradonačelnice, uključili i obnovu kolničke konstrukcije i oborinske infrastrukture, a poboljšane su i prometna signalizacija i oprema.

Osječka dogradonačelnica ujedno je najavila i nastavak radova na ovoj dionici, koji će, nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, najzad omogućiti rekonstrukciju nogostupa i postavljanje energetski učinkovite javne rasvjete, i to od završetka biciklističke staze do nadvožnjaka Rosinjača. Očekuje se da će radovi na obnovi nogostupa, vrijedni oko 450 tisuća kuna, započeti tijekom sljedećega tjedna, a izvodit će ih gradska komunalna tvrtka Unikom.

- Po završetku tih radova, imat ćemo mogućnost voziti se biciklom i šetati na novouređenoj biciklističkoj stazi i novouređenom nogostopu, otkako krenete iz Tenje pa do ulaska u grad – zaključila je Gamoš.






Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: