Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vox populi: Zemlja apsurdistan i (hipo)krizni stožer

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.04.2020. 18:54 
Naslov:  Vox populi: Zemlja apsurdistan i (hipo)krizni stožer
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovo je moja zadnja objava vezana za COVID-19, Hrvatsku i (hipo)krizni stožer.

Onog trenutka kad su donesene odluke o dozvoli vjerskih okupljanja i zabrani rada nedjeljom za mene je krizni stožer prestao biti i krizni i stožer.

Postali su samo smiješna gomilica, produžena ruka politike bez ikakve svrhe i smisla. Nisam vjernik, ali na mom zidu nećete pronaći niti jedno jedino slovo protiv vjere i onih koji vjeruju. Izbjegavam takve teme zbog jako puno članova obitelji i prijatelja koji su vjernici.

I koje poštujem.

Reagirao bih jednako i da je dozvoljeno bilo kakvo drugo masovno okupljanje, bilo kakvo negiranje mjera za suzbijanje i kontrolu epidemije.
Ne smije ničije pravo biti veće ili vrjednije od tuđeg prava.
NE SMIJU NIČIJE PRAVO ILI SLOBODA UGROŽAVATI TUĐA PRAVA I SLOBODE.
Ne smiju ničije pravo i sloboda biti isključivi i negirati tuđe pravo na život i zdravlje.

O tome sam već pisao, takvo pravo nije pravo već je potpuno krivo.

A onda dolazimo do najvećeg apsurda.

Željka Markić, hrvatska liječnica, poduzetnica, novinarka, prevoditeljica, aktivistica, urednica, političarka i vlasnica privatne tvrtke za klinička istraživanja i prodaju lijekova i medicinskih proizvoda čestitala je stožeru zabranu rada nedjeljom.

Ponovit ću.

Željka Markić čestitala je stožeru odluku o zabrani rada nedjeljom.

"Kakva divna vijest! Nakon četiri godine zalaganja dočekali smo zabranu rada nedjeljom."

Zabranu rada koja se temelji na odluci kriznog stožera u okviru mjera za suzbijanje i sprječavanje širenja epidemije. Četiri godine borbe i čestitke stožeru koji je odluku donio iz epidemioloških razloga. Ili je Željka Markić vidovita ili se iza odluke stožera kriju neki sasvim drugi motivi i razlozi.

Osobno nisam zagovornik rada nedjeljom, ne prtljam se u teme o kojima s ekonomskog aspekta nemam pojma. Iako i sam već godinama radim i nedjeljama i praznicima i blagdanima.

U svakom slučaju ova je čestitka javno upućena kriznom stožeru snažna šamarčina struci i pišanje u lice svima nama koji smo krizni stožer i njegove odluke doživljavali stručnima i ozbiljnima.

Neću spominjati zahtjev Željke Markić u kojem traži da stožer zabrani govor aktualnom predsjedniku Republike Hrvatske!?

Kakva država, takav stožer.
Takve zahvale i zahtjevi.
I za kraj još dvije rečenice.

Za propuste i ljudsku tragediju koja se dogodila u splitskom domu za starije i nemoćne, iako su propusti dokazani, nitko neće odgovarati.

Dok druge zemlje problem školstva i obrazovanja vide kao prioritet naša se ministrica totalno pogubila pa bez ikakvog plana i ideje, pomalo tragično, a pomalo smiješno, poručuje roditeljima da sami odluče hoće li im se i na koji način djeca školovati!?

I kako je to napisala Željka Markić, hrvatska liječnica, poduzetnica, novinarka, prevoditeljica, aktivistica, urednica, političarka i vlasnica privatne tvrtke za klinička istraživanja i prodaju lijekova i medicinskih proizvoda, za ovaj mjesec to bi bilo sasvim dovoljno.

Meni malkice i previše.





Tekst: Dragan Maloševac
Foto: Elena Sunček/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: