Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Na 127 testiranih jedna novopozitivna osoba

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65764
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.04.2020. 11:07 
Naslov:  Na 127 testiranih jedna novopozitivna osoba
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježena je jedna novopozitivna osoba od 127 testiranih u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Novopozitivna osoba na koranavirus i danas je kao i jučer iz Baranjskog Petrovog sela i kontakt je već prije oboljele osobe.

U KBC-u Osijek je i dalje sveukupno 9 djelatnika pozitivno na koronavirus i nema novooboljelih medicinskih djelatnika.

Sveukupno su, od 115 oboljelih od koronavirusa od početka pandemije do sada, izliječene 52 osobe s područja naše županije, a tijekom posljednja 24 sata najveći broj – njih 11. Do sada je sedam osoba preminulo, a u posljednjih nekoliko dana nije bilo novih smrtnih slučajeva. Dobrog su općeg stanja svi bolesnici u KBC-u kojih je na bolničkom liječenju i dalje 19, a niti jedna osoba nije na respiratoru.

U samoizolaciji se od jučer nalazi 160 osoba, što je za 21 više nego dan prije. Riječ je o 12 osoba koje su kontakti novooboljelih iz Baranjskog Petrovog Sela, a devet osoba je stavljeno u samoizolaciju jer su u Hrvatsku došli iz inozemstva. Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije koja se pokazala netočnom, a samoinicijativno su obišli 22 osobe i sve su osobe poštivale mjere samoizolacije.

Policija je provjeravala propusnice, kao i do sada na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 5.746 pregleda, a tri osobe nisu imale valjane propusnice. Najviše vozila, čak 2.541 zaustavljeno je kako bi se provjerile propusnice na relaciji Osijek -Vinkovci u oba smjera, što je i najprometniji pravac ulaska i izlaska iz županije.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije na novinarska pitanja odgovarao je načelnik Stožera Goran Ivanović.

- Brojni upiti stižu na adresu stožera i Županije vezani uz tri datuma popuštanja mjera koje je Vlada RH jučer najavila. I županijski stožeri čekaju pojašnjenja pa danas ne možemo odgovoriti pod kojim će se uvjetima od ponedjeljka obavljati gradski prijevoz putnika te na koji će se način održavati vjerski obredi. Čim dobijemo više informacija, podijelit ćemo ih sa stanovnicima naše županije – rekao je Ivanović.

Sve upite novinara i građana na koje Županijski stožer nema odgovor danas će u vidu dopisa uputiti prema Nacionalnom stožeru, a nakon dobivene informacije javnost ćemo informirati putem priopćenja medijima te na stranici obz.hr, kao i na društvenim mrežama Osječko-baranjske županije. Tijekom vikenda neće biti konferencije za medije, a aktualne podatke ćemo objaviti na istim stranicama u subotu i nedjelju u prijepodnevnim satima. Iduća konferencija za medije održat će se u ponedjeljak u 11 sati.



Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.04.2020. 14:26 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Redakcija 031 je napisao/la: ›
...Brojni upiti stižu ... pod kojim će se uvjetima od ponedjeljka obavljati gradski prijevoz putnika te na koji će se način održavati vjerski obredi...

Ja sam nekad mislio da je Bog svemoguć i da može izravno komunicirati s vjernicima, ali čini se da ipak ne može već mora preko vjerskih obreda u vjerskim objektima i uz pomoć svećenstva.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: