Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Članovi Dječjeg zbora HPD-a "Lipa" iz svojih domova otpjevali autorsku antikorona pjesmu "Ostani doma"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.04.2020. 19:48 
Naslov:  [VIDEO] Članovi Dječjeg zbora HPD-a "Lipa" iz svojih domova otpjevali autorsku antikorona
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zbog aktualne izvanredne situacije, odnosno pandemije virusa SARS-CoV-2, i uvedenih zaštitnih i preventivnih mjera, članice i članovi odraslog i Dječjeg zbora Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka još od prve polovice ožujka ne održavaju klasične probe i nastupe uživo. Pjevačku kondiciju i atmosferu zajedništva održavaju na druge načine: zadatcima i vježbama koje odrađuju u svojim domovima, ali i osmišljavanjem i realizacijom različitih kreativnih glazbenih aktivnosti.

Tako je, između ostaloga, početkom travnja objavljen zanimljiv i veseo glazbeni videouradak pod naslovom #OSTANIKODKUĆE #PJEVAJKODKUĆE u kojemu odrasle lipašice i lipaši prigodnim antikorona porukama pozivaju sve građane da se pridržavaju propisanih mjera, što je izazvalo velik i pozitivan odjek u javnosti i medijima u Hrvatskoj i izvan nje.

Sada je pak došao red na lipaški podmladak. Prema ideji Marijane Matijević, prof. dirigentice Dječjeg zbora HPD-a „Lipa“, male članice i članovi otpjevali su prigodnu autorsku pjesmu „Ostani doma“, za koju je ona napisala i glazbu i tekst. Simpatična, šarmantna i vedra skladba zarazne melodije i refrena govori o aktualnoj situaciji, a posvećena je svima onima koji su se najviše našli na udaru: od liječnika i medicinskih djelatnika preko Stožera civilne zaštite i angažiranih volontera do zaposlenika u različitim djelatnostima, poput trgovaca. U dogovoru s njihovim roditeljima male lipašice i lipaši dijelove ove pjesme otpjevali su i poslali iz svojih domova. Snimke je u jedan glazbeni videouradak spojila dirigentica Marijana Matijević koja je željela na ovaj način pokazati i zadržati zajedništvo među djecom i u situaciji fizičke distance.

Zbog autentičnosti i što boljeg prikaza cijele situacije audio i videosnimke zadržane su u originalnom obliku, sa svim tehničkim i pjevačkim nesavršenostima, bez naknadnih popravaka i studijskih intervencija, upravo kako bi snimka ostala kao dobar dokument ovoga vremena. Ona je objavljena na YouTubeu. Naravno, nakon što se steknu uvjeti i stanje normalizira, Dječji zbor HPD-a „Lipa“ ovu će skladbu snimiti i u studiju.






Tekst: HPD Lipa

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: