Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Djelatnici Hitne jučer pregledali više od 80 bolesnika - većina nije bila hitna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65646
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.04.2020. 19:18 
Naslov:  Djelatnici Hitne jučer pregledali više od 80 bolesnika - većina nije bila hitna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U jednom danu zdravstveni djelatnici Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u KBC-u Osijek pregledali su više od 80 bolesnika. Većina nije trebala hitan pregled, rekla nam je v.d. pročelnice doc.dr. Vedrana Baraban.

Blaže mjere županijskog Stožera civilne zaštite neki su ljudi shvatili kao mogućnost brzog pregleda u Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu pod izlikom "hitno". Tako je tijekom jučerašnjeg dana ondje pregledano više od 80 bolesnika. Većina ih je pomoć zatražila zbog starih bolesti ili bolova koji traju i po nekoliko tjedana, a da prije toga nisu potražili pomoć svog obiteljskog liječnika.

Doc.dr. Vedrana Baraban, v.d.pročelnica Objedinjenog bolničkog hitnog prijema rekla je za program Radio Osijeka kako na taj način dovode prije svega sebe, a potom i bolničko osoblje u opasnost od moguće zaraze koronavirusom.

"Hitni je prijem u bolnicama organiziran kako bi zbrinjavao isključivo hitne i životno ugrožene pacijente", dodaje doc.dr. Baraban. Kaže kako su dužni svakome tko zatraži ondje pomoć i pružiti ju, ali će se čekati nešto duže ako nije hitno stanje.



Tekst: Ksenija Zelenić/Radio Osijek
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.04.2020. 19:51 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Neka se uvede onda naplata za one za koje se utvrdi da nisu bili hitni. Ali onda također i novčana odšteta za one pacijente koje liječnici na hitnoj proglase da nisu bili hitni a poslije toga se ispostavi da su ipak bili hitni. Govorim to iz osobnog iskustva kad prije nekoliko godina liječnik na hitnoj nije prepoznao moždani udar i pacijenta vratio kući, da bi ja tek drugi dan uz pomoć veza uspio pacijenta dovesti na neurologiju gdje su za jednu minutu konstatirali da je u pitanju moždani udar.
Vjerujem da, kad je u pitanju hitna pomoć, tu ima svega, od neodgovornih pacijenata do neiskusnih liječnika. I svakako bi tu trebalo napraviti više reda, jednom, u budućnosti.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: