Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dvije osobe pozitivne u protekla 24 sata: među izliječenima nalazi se i dr. Ljiljana Perić

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.04.2020. 11:08 
Naslov:  Dvije osobe pozitivne u protekla 24 sata: među izliječenima nalazi se i dr. Ljiljana Perić
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na području Osječko-baranjske županije tijekom protekla 24 sata bilježimo dvije novooboljele osobe pa je ukupan broj do sada oboljelih od koronavirusa 113. Riječ je o dvoje medicinskih djelatnika s mjestom stanovanja u Osijeku i Ernestinovu koji su se nalazili u organiziranoj karanteni te zbog toga nema novih kontakata u samoizolaciji. U odnosu na jučer prema evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi osam osoba manje nego jučer i ukupan broj je 128. U protekla 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije na koronavirus testirano je 146 osoba.

U KBC-u Osijek od danas je sveukupno 9 djelatnika pozitivno na koronavirus što je povećanje u odnosu na jučer za pet djelatnika. Važno je napomenuti kako je dvoje od njih s područja naše županije, a troje s područja susjednih županija te se tih troje ne ubraja u ukupni zbroj pozitivnih osoba na području Osječko-baranjske županije.

Napominjemo kako je ovo dokaz o potpunom funkcioniranju sustava jer je spriječen povratak kliničkih potpuno asimptomatskih osoba na radno mjesto. Također je bitno naglasiti da su u svom radu navedeni djelatnici opskrbljeni svim propisanim sredstvima osobne zaštite najvišeg stupnja, a koja se prema pravilima struke mijenjala svaka četiri sata. U respiracijskom centru radi više od 70 djelatnika, a nakon testiranja, pozitivnih na SARS CoV-2 je ukupno šest.

Tijekom rutinskog testiranja djelatnika Kliničkog bolničkog centra Osijek na virus SARS CoV-2 prije povratka na radno mjesto dokazano je da je 5 djelatnika pozitivno na virus. Riječ je o djelatnicima Tima 3 Respiracijskog centra, dakle radnog mjesta najveće moguće izloženosti zarazi. Radi se o djelatnicima koji su potpuno asimptomtaski, a koji su bili u organiziranoj karanteni dva tjedna. Dvoje je djelatnika s mjestom stanovanja u Osječko-baranjskoj, a troje s područja susjednih županija.

KBC Osijek
djelatnike u Respiracijskom centru organizira kroz timove kako bi smanjili mogućnost transmisije zaraze. Izostanak šest oboljelih djelatnika neće utjecati na kvalitetu zdravstvene usluge u Respiracijskom centru niti u KBC-u Osijek.
priopćili su iz KBC-a Osijek.

Bilježimo i šest novoizliječenih osoba u odnosu na jučer, pa je na području Osječko-baranjske županije od do sada oboljelih 113, ukupno izliječeno 34. U KBC Osijek trenutno je hospitalizirano 20 osoba, a pozitivna je vijest kako ni jedna od njih nema teže simptome bolesti koji bi zahtijevali potpomognuto disanje, stoga u Respiracijskom centru trenutno nema oboljelih osoba.

Među izliječenim osobama je i prof. prim. dr. sc. Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektivne bolesti KBC-a Osijek, čija su dva uzastopna kontrolna nalaza na koronavirus negativna.

Policijska uprava osječko-baranjska nije zaprimila nove dojave građana o kršenju samoizolacije nego su s popisa osoba u samoizolaciji samoinicijativno obišli trinaest osoba i nisu utvrdili ni jedno kršenje samoizolacije.

Policija je provjeravala i propusnice na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 3.372 pregleda, a samo su tri osobe zatečene bez valjane propusnice.

- S obzirom na to da je sada u cijeloj županiji dozvoljeno kretanje time je olakšan posao i djelatnicima MUP-a, no oni i dalje kontroliraju ulaz i izlaz iz županije. Nakon što je donesena ova Odluka imali smo upite i inicijative o tome da se za slobodno kretanje otvore granice susjednih županija, no za sada kao Stožer nismo na tragu da donesemo takvu odluku nego ćemo i dalje pratiti epidemiološku situaciju pa ćemo nakon nekog vremena i u skladu s preporukama epidemiologa ponovo o tome razgovarati. Ukidanjem propusnica unutar županije lokalni stožeri koji izdaju propusnice građanima manje su opterećeni te svi oni koji uistinu trebaju propusnicu mogu ju dobiti i za odlazak u druge županije i to u vrlo kratkom roku – pojasnio je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.



Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: