Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dobre vijesti: u protekla 24 sata u OBŽ nema novooboljelih!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2020. 11:09 
Naslov:  Dobre vijesti: u protekla 24 sata u OBŽ nema novooboljelih!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ jučer je testirano 132 uzorka na koronavirus, od kojih se 22 odnose na Vukovarsko-srijemsku, 20 na Brodsko-posavsku te 90 na Osječko-baranjsku županiju među kojima niti jedan nalaz nije bio pozitivan, pa ukupan broj pozitivnih na COVID-19 ostaje 108 osoba.

Dobra je vijest i da je izliječen pacijent koji je bio hospitaliziran u Općoj županijskoj bolnici Našice, što je potvrđeno dvostrukim negativnim testom, tako da je do sada na području županije ukupno 16 osoba izliječeno od koronavirusa.

Na žalost, preminula je oboljela osoba iz Osijeka, rođena 1973. godine, koja je tri tjedna bila na respiratoru u KBC-u Osijek, a imala je više kroničnih bolesti. Ona je šesta osoba na području županije preminula od COVID-a.

U ime članova Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, župana Ivana Anušića i osobno, načelnik Goran Ivanović izrazio je žaljenje i sućut obitelji preminule.

Na konferenciji za novinare, održanoj nakon sjednice Županijskog stožera, načelnik Ivanović naveo je da se na liječenju u KBC-u Osijek trenutno nalazi 24 pacijenata, od kojih su dva na respiratoru, kao i da su od ranije četiri medicinska djelatnika pozitivna na COVID-19, a u samoizolaciji je samo jedan medicinski djelatnik. Na liječenju u našičkoj bolnici nema oboljelih na COVID-19, odnosno dvije pozitivne osobe su na kućnom liječenju.

U samoizolaciji na području županije trenutno je 213 osoba, pet manje nego jučer, a policija je provela provjeru 61 osobe u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi. Samo jedna od 5.988 legitimiranih osoba nije imala valjanu propusnicu za kretanje izvan mjesta stanovanja.

- Dobre su vijesti da nastavljamo testiranje više od 100 osoba dnevno, što je veliko povećanje u odnosu na ranije, kao i da je još jedna osoba izliječena te da je smanjen broj medicinskih djelatnika u samoizolaciji, ostao je samo jedan, što je dobra vijest za naš zdravstveni sustav. Dakle, poštuju se mjere, pa zahvaljujem građanima Osječko-baranjske županije što ovako revno povode odluke Nacionalnog i Županijskog stožera. Nastavimo tako, to je sigurno dobro - poručio je Goran Ivanović te još jednom izrazio sućut obitelji jučer preminule osobe.

Potom je objavio da je predsjednik Županijske skupštine sazvao sjednicu Skupštine Osječko-baranjske županije za 23. travnja. - Stožer je poduzeo sve mjere za održavanje sjednice Skupštine, koja će se održati u dvorani Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku po najvišim standardima koje je propisao Zavod za javno zdravstvo i njihova epidemiološka služba - rekao je.

Dodao je da su sporazumi Grada Osijeka i susjednih općina, zatim Valpova, Belišća, Petrijevaca i Bizovca te baranjskih općina, dopunjeni mišljenjem epidemiologa o uvjetima provedbe i upućeni u Zagreb te očekuje što brže odobrenje Nacionalnog stožera kojim bi ova područja bila cjeline unutar kojih se ne moraju izdavati propusnice za kretanje. Danas se u Županijskom stožeru očekuje pristizanje sporazuma Đakova, Našica i Donjeg Miholjca s okolnim općinama, pa će se i za njih pokrenuti daljnja procedura.

Na kraju, poručio je da će gradski i općinski stožeri dobiti odluku Županijskog stožera u vezi pojedinačnog lova i ribolova. - I dalje neće biti moguć ribolov na području Kopačkog rita jer, kao i ostali parkovi prirode u Hrvatskoj, ne radi Javna ustanova Park prirode Kopački rit pa se ne mogu izdavati dnevne dozvole - rekao je.



Tekst: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.04.2020. 17:14 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Eto sad možemo izračunati trenutni broj testirano bolesnih u OBŽ: 108-16-6 = 86. Dakle u Županiji trenutno imamo testom potvrđenih 86 bolesnih od koronavirusa. Da su samo tih 86 bolesni epidemija bi bila ovog časa zaustavljena. Očito ih ima više, samo ne znamo koliko više, niti koji su.
Sreća pa će nam uskoro stići ponajbolji liječnik za ovu bolest: Dr. Ljeto.
Pade mi na pamet jedna anegdota. Leži na samrti jedan ugledni liječnik i pokraj njega se okupili njegove kolege. Progovori liječnik: "Eto umirem ali mi nije žao jer iza sebe ostavljam tri najbolja liječnika na svijetu. To su..." Tu njegove kolege naćule uši da čuju neće li koga od njih spomenuti među najboljima. "To su zrak, voda i dijeta" , reče liječnik.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: