Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Je li došlo vrijeme za promišljanje o ublažavanju mjera?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65789
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.04.2020. 10:20 
Naslov:  Je li došlo vrijeme za promišljanje o ublažavanju mjera?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sljedećem razdoblju razmišljat će se o ublažavanju mjera, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš jutros u HRT-ovoj emisiji „U mreži Prvog“ govoreći o situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj.

Beroš je ocijenio kako je porast broja oboljelih u Hrvatskoj i dalje u granicama koje su zacrtane te da strategija borbe protiv opasnog virusa djeluje. Podsjetio je da je cilj ovih mjera usporiti velik porast oboljelih i omogućiti sustavu da pruža adekvatnu zdravstvenu skrb te da ne dođe do preopterećenja.

Dodao je kako se vodilo računa o balansu mjera koje sprečavaju širenje virusa i omogućuju normalne životne aktivnosti.

Ono što nas čeka u sljedećem razdoblju je promišljanje o opuštanju tih mjera kako bi se omogućili svi oni životni tokovi koji se mogu odvijati, da bi i privredne aktivnosti na neki način oživjele, ali da i dalje uz to imamo kontrolabilan broj oboljelih.

Beroš je naglasio i da nije moguće predvidjeti ponašanje virusa pa se ne žele vezivati uz rokove koje ne bi mogli poštovati.

Samo nekoliko sati ranije, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostujući u Dnevniku HRT-a najavio je kako se s ublažavanjem mjera može započeti nakon pada novooboljelih 5 do 7 dana za redom.

O tome svaki dan razgovaramo, nije tu u pitanju arbitrarna odluka niti Vlade niti Stožera. Ako svi tome damo svoj doprinos, odnosno ako se budemo ponašali onako kako je određeno epidemiološkim mjerama onda ćemo i prije doći u poziciju da se neke mjere počnu popuštati. Ovisno i o pripremi naših gospodarskih subjekata i o tome što će nam reći vlada možemo razmišljati o nekim mjerama. No, kao što bi rekli kolege iz Stožera, liječnici i epidemiolozi, to vrijeme još nije došlo“, poručio je Božinović.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot video

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: