Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki Crveni križ podijelilo 915 uskrsnih paketa socijalno ugroženim osobama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.04.2020. 12:37 
Naslov:  Osječki Crveni križ podijelilo 915 uskrsnih paketa socijalno ugroženim osobama
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek tijekom ovog tjedna podijelilo je 915 uskrsnih paketa hrane socijalno ugroženim obiteljima i samcima s područja Grada Osijeka.

Uz potrebite iz Osijeka, pakete su dobili i mještani Brijesta, Briješća, Josipovca, Klise, Nemetina, Podravlja, Sarvaša, Tenje, Tvrđavice i Višnjevca.

Paket se sastojao od osnovnih prehrambenih namirnica poput pšeničnog i kukuruznog brašna, ulja, šećera i trajnih suhomesnatih proizvoda, a riječ je o donaciji proizvoda Žito Grupe.

Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa pakete su dostavili na čak 811 adresa korisnika zajamčene minimalne naknade, čime je izravnu pomoć primilo 1448 korisnika, a svi su paketi podijeljeni uz poštivanje strogih mjera zaštite i uputa za sprječavanje širenja epidemije bolesti Covid-19.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka i načelnik Stožera civilne zaštite Boris Piližota zahvalio se u ime Grada vlasniku Žito Grupe Marku Pipuniću na ovoj lijepoj gesti koja će našim brojnim sugrađanima uljepšati Uskrs u ovim kriznim vremenima.

Piližota je dodao kako je osječki Crveni križ uložio izniman trud angažiravši 40 volontera kako bi ova hvalevrijedna donacija do Uskrsa bila uručena potrebitim sugrađanima.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 10.04.2020. 19:27 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Crvenom križu pohvala,
a autoru članka savjet. U ovoj prigodi kaže se "zahvalio JE na lijepoj gesti", a ne "zahvalio SE na lijepoj gesti". Naime ova dva izraza imaju različito značenje u našem jeziku. Izraz "zahvaljujem se" znači u ovom slučaju: ne treba mi to što mi dajete i neću to uzeti, ali svejedno vam hvala. Izraz "zahvaljujem" (bez "se") znači isto što i "hvala vam".
Načelno je pogreška i "zahvaljujem na" (lokativ), a trebalo bi "zahvaljujem za" (akuzativ), ali ono prvo se toliko uvriježilo u govoru da je postalo normalno.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: