Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstojnica Klinike za infektologiju u Osijeku pozitivna na koronavirus

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.04.2020. 18:00 
Naslov:  Predstojnica Klinike za infektologiju u Osijeku pozitivna na koronavirus
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kao što smo danas pisali, u protekla 24 sata testirano je 118 uzoraka, od čega je 5 pozitivnih i to za četiri osobe iz Osijeka i jednu iz Belog Manastira. Svi novooboljeli već su bili u samoizolaciji, a ukupan broj oboljelih na području županije sada je 101 osoba.

Među pet novooboljelih i predstojnica Klinike za infektologiju, Ljiljana Perić.

- Na žalost imamo i prvog liječnika koji je pozitivan na COVID-19, prof. dr. Ljiljanu Perić iz KBC-a, pa se provode izvidi i kontrole njenih kontakata - na konferenciji za novinare objavio je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot video

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
fantac
Offline
Avatar

Ukupno postova: 125
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 08.04.2020. 19:02 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ako se oni ne znaju brinuti za sebe, kako će za druge? Zašto je neki panj s osnovnom školom zaštićeniji i zdraviji od doktora? Da nije neka patka u pitanju?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.04.2020. 22:13 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovo je, čini se, neki demokratski virus. Ne pita ni za titule ni za imovno stanje ni za vjeru ni za naciju.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
kompaOS
Offline
Ukupno postova: 28
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.04.2020. 10:20 
Naslov:  Re: Predstojnica Klinike za infektologiju u Osijeku pozitivna na koronavirus
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U ovoj situaciji najprije joj treba zahvaliti na doprinosu u sprječavanju daljnjeg širenja virusa i tretmanu oboljelih.
Ono što je zabrinjavajuće je ako se prisjetimo;
- prije 2 tjedna je doletio ministar zdravstva u Osijek nakon što je ravnatelj KBC Os smijenio svoju pomoćnicu koja je na vrijeme i prije pojave virusa u Os ukazivala na loše uvjete u KBC Os; na nepripremljenost sustava bolnice za borbu protiv virusa, nedostatak zaštitnog sanitetskog materijala. Dakle, ukazivala je na probleme koji će dovesti do proboja virusa u zdravstvu u Osijeku šo se vrlo brzo i dogodilo, iako su to demantirali stalno i ministar i župan. Na kraju kako to biva u politici, smjenili su zviždačicu koja je istupila ispred grupe liječnika i sestara potpisnika zajedničkog pisma - dakle nije samo njena ocjena situacije nego i ostalih u KBC Os. Ministar samo smiruje situaciju (prilično dobro priča Smile) i osigurava politički odabir ravnatelja (i "izborno tijelo u našoj županiji i gradu Rolling Eyes ) bojim se da će mu to biti prvi kamen spoticanja a slijedeći potencijalni je Split u koji dolazi zbog slučaja proboja virusa u dom za starije (gdje je koje li slučajnosti smještena navodno i majka bivšeg ministra MUP-a Ostojića) i metenja pod tepih situacije koja tamo traje već 2 tjedna...itd itd...Nisam još primjetio da su se dotakli dugo prisutnog problema kroničnog nedostatka medicinskih sestara i liječnika različitih profila koji sve više napuštaju KBC Osijek ali i Hrvatsku.
Oni nam sada nedostaju više nego ikada dok pomažu u bolnicama po Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i Italiji...
Pretpostavljam svima je jasno što znači u ovoj situaciji kad i samo jedan liječnik ili medicinska sestra ode u "kontrolnu" samoizolaciju samo radi prevencije, a kad se proboj virusa dogodi u bolnici to je gadan udarac na njenu strategiju; - uvijek je više osoblja uključeno u obradu pacijenata koji prolaze kroz bolnički tretman i odjednom mnogo više medicinara isključeno iz rada, ljude se onda pretumbava po smjenama, dodatni stres za sve njih, a to nam se zapravo stalno događa; u Osijeku, Zadru, Splitu, Kninu Puli, Rijeci.....

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Minimax
Offline
Ukupno postova: 14
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.04.2020. 17:27 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hvala dr. Perić, svim divnim ljudima iz KBC koji i dalje rade, članovima županijskog i gradskog stožera,Ivanu Anušići i Borisu Piližoti....nekog sam zaboravio? a da gradonačelnika Ivana Vrkića koji se za cijelo trajanje ove krize nije niti jednom javio!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: