Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zajednica tehničke kulture OBŽ donirala prvih 100 zaštitnih vizira KBC-u Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.04.2020. 12:46 
Naslov:  Zajednica tehničke kulture OBŽ donirala prvih 100 zaštitnih vizira KBC-u Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije (Zajednica) u suradnji sa svojim članicama već dugi niz godina u Domu tehnike Osijek nudi različite izvannastavne i izvanškolske programske aktivnosti koje su usmjerene prema djeci mladima, a u svrhu razvoja tehničkih znanja i vještina. Svoja znanja mentori iz klubova putem radionica i tečajeva prenose svojim polaznicima. U ovom trenutku poštujući sve propisane mjere od stane Stožera civilne zaštite velik broj Udruga i njihovih članova stavio se na raspolaganje kao bi u ovoj situaciji pomogli najpotrebitijima. Uslijed pojavom COVID – 19 i razvoja bolesti uzrokovane korona virusom i zbog nedostatka zaštitne opreme za osobe koje su izložene kontaktu s drugim osobama ili zaraženim pokrenuta je akcija izrade zaštitnih vizira.

Za proizvodnju jednog zaštitnog vizira potreban je izdvojiti oko tri i pol sata rada i to: tri sata za izradu nosača koji se izrađuje na 3D pisaču te još pola sata kako bi zaštitnu plastiku izrezali na laserskom rezaču i sve komponente vizira spojile u cjelinu. Dijelove vizira članovi Udruga izrađuju u vlastitim domovima a ostali dijelovi i sastavljanje odvija se u prostorijama Doma tehnike Osijek.

Danas (08. travnja 2020. godine) je izvršena prva isporuka izrađene opreme i to ukupno 100 zaštitnih vizira isporučeno je KBC-u Osijek. Doniranu opremu ispred Zajednice isporučio je g. Ivo Grgić, tajnik Zajednice a opremu ispred KBC Osijek preuzeo voditelj Odjela za invazivnu kardiologiju pri Zavodu za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Osijek dr. Damir Kirner.

Na ovaj način Zajednica se u suradnji s partnerima i to: Zajednicom tehničke kulture Valpovo – Belišće, Društvom pedagoga tehničke kulture „Slavonija“ iz Đakova i Udrugom hrvatskih umjetnika „Adolf Waldinger“ iz Osijeka uključila svojim znanjem i kapacitetima u pomoć najpotrebitijima.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim partnerima koji su se odazvali i uključili u ovu hvale vrijednu akciju te zajedničkim snagama nastaviti borbu protiv COVID – 19 virusa s naglaskom #ostanidoma.





Tekst i foto: Hrvoje Kereta

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: