Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad Osijek osigurao je sredstva za potrošni materijal za izradu zaštitnih vizira

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.04.2020. 16:57 
Naslov:  Grad Osijek osigurao je sredstva za potrošni materijal za izradu zaštitnih vizira
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Potaknuti krizom prouzročenom koronavirusom te posljedičnim nedostatkom zaštitne opreme, Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka solidarizirala se sa zdravstvenim djelatnicima KBC-a Osijek i uključila u akciju izrade zaštitnih vizira. Pokazalo se da je na području Osijeka iznimno velika potreba za zaštitnim vizirima, stoga se Grad Osijek odmah priključio akciji te osigurao sredstva potrebna za nabavu potrošnog materijala.

- Grad Osijek uključio se u ovu hvalevrijednu inicijativu i entuzijazam Osječanki i Osječana u izradi prijeko potrebnih vizira i opreme za, prije svega, sve zdravstvene djelatnike KBC-a Osijek. Tu smo ostvarili suradnju sa Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka te iz našeg Upravnog odjela za društvene djelatnosti izdvojili 25 tisuća kuna i proslijedili ih Zajednici. Taj iznos Zajednica će, u suradnji sa svima onima koji rade na izradi vizira, iskoristiti za izradu oko tisuću vizira te ih dodijeliti Kliničkom bolničkom centru – kazala je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

Za ispis jednog seta dijelova putem 3D pisača potrebno im je gotovo 3 sata, a suradnja funkcionira tako da volonteri dobivaju materijal od ZTK Grada Osijeka i rade iz vlastitoga doma. Zajednica po završetku preuzima izrađene nosače – sastavne dijelove zaštitnih vizira koji se ispisuju 3D pisačima, te potom u svojim prostorijama, i to u kontroliranim higijenskim uvjetima, priprema ostatak dijelova, nakon čega se viziri sastavljaju i zasebno pakiraju te dostavljaju KBC-u Osijek.

Tajnik ZTK Grada Osijeka Danijel Rakić rekao je kako su zbog pandemije većinu svojih aktivnosti morali zaustaviti pa su rado, uz suglasnost Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka preusmjerili ta sredstva i uključili se u akciju izrade vizira.

- Ovim putem pozivam sve zainteresirane volontere s područja Osijeka koji imaju 3D printer, da nam se obrate u ZTK Grada Osijeka, da im možemo donirati, tj. na revers izdati potrebni materijal za izradu nosača za maske – napomenuo je Rakić i dodao kako će svaka osoba koja se uključi u projekt dobiti i volonterski ugovor.

Inače, uz djelatnike ZTK Grada Osijeka, akciji su se priključile i udruge članice, te mnogobrojni volonteri koji koriste opremu Zajednice ili čak vlastitu opremu za izradu potrebnih nosača. Svi koji žele biti dio ovoga projekta, mogu kontaktirati zajednicu putem e-pošte na ztkgradaosijeka[at]gmail[dot]com ili telefona na broj 099 685 4416.









Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.04.2020. 13:27 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Da se Grad do sada, kao na ovom primjeru, zalagao za proizvodnju bili bi najjača regija u državi. No na žalost to je samo prigodno, u maloj mjeri, dok ne remeti ničije interese i pozicije. Čim kriza završi, vraćamo se na staro. Ključni potezi koji bi pokrenuli proizvodnju neće biti povučeni iz jednostavnog razloga: neki bi tada ostali bez svojih (zakonskih) apanaža na koje su se godinama navikli.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: