Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Žana Gamoš: Gradske ustanove u kulturi respektabilan su partner u kriznim vremenima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.03.2020. 18:43 
Naslov:  Žana Gamoš: Gradske ustanove u kulturi respektabilan su partner u kriznim vremenima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ugledni znanstvenici i Nacionalni stožer civilne zaštite upozoravaju na kritičnu fazu borbe protiv širenja koronavirusa u tjednima ispred nas. Apeliraju na odgovornost svakog pojedinca, da se ne izlazi bez potrebe i unatoč lijepom vremenu, ostane doma. Prilika je to da u izolaciji konzumiramo one sadržaje iz domene kulture za koje do sada nismo imali vremena. Prilika je i da pobliže upoznamo Facebook stranicu Grada naziva "K@Os – Kultura u Osijeku" koja svakodnevno objavljuje domaće i svjetske online sadržaje kulturnog karaktera omogućavajući da na jednom mjestu svatko pronađe nešto za sebe. Ostane u sigurnosti svoga doma, odmakne fokus od koronavirusa i usmjeri svoje misli na druge sadržaje. Uvjerili smo se i sami da je kvalitetnih prijedloga i sadržaja na "K@Os-u" uistinu puno.



Primarni je cilj i zadatak ove Facebook stranice objediniti informacije o kulturnim aktivnostima grada Osijeka te posjetiteljima stranice olakšati uvid u kulturnu ponudu i aktualna kulturna događanja istaknula je Danijela Klobučar voditeljica Odsjeka za kulturu. S obzirom na novonastalu situaciju djelovanje Stranice i dalje je usmjereno na objedinjavanje sadržaja koje ustanove u kulturi grada Osijeka pružaju u suradnji s lokalnim televizijskim i radijskim postajama ili putem vlastitih mrežnih kanala. Drugi je zadatak Stranice upućivanje pratitelja na sadržaje nacionalnog ili svjetskog karaktera koji pokrivaju područja umjetnosti i kulture. U pravilu Stranica koju u ovom trenutku prati oko 4.200 pratitelja, objedinjuje sadržaje na mreži do kojih se može doći bez naknade dodaje zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Ističe kako su se gradske ustanove u kulturi i ovoga puta pokazale kao respektabilan partner, vrlo brzo su se prilagodile situaciji i nesebično dijele svoje arhivske materijale, snimke novih i starijih predstava, virtualne šetnje po izložbama, online priče i brojne druge sadržaje kako bi sugrađanke i sugrađani i dalje uživali u kulturnoj ponudi, ali i pomogli u onome što je u ovom trenutku najvažnije. Ustupajući i stvarajući digitalne sadržaje, ispunjavaju vrijeme građanima u njihovim domovima i na taj način olakšali posao svim onim službama koje u ovom trenutku rade iznimno težak i odgovoran posao kako bi zdravlje građana ostalo što više netaknuto. Prošlog smo vikenda imali priliku uživati u predstavi "Nije me strah" Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, Hrvatsko narodno kazalište u Osijek ponudilo je predstavu "Šokica", Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek pokrenula je projekt pod nazivom "Vrijeme je za online priču", svoj doprinos daju osječki muzeji, arhiv, galerije, kinematografi Osijek. Sa svojim se online projektima uključio i Kulturni centar, a sve bi bilo teže da se nisu uključile Osječka i Slavonska televizija i radio postaje.



Kultura se unatoč trenutnoj situaciji i po preporukama psihologa i psihijatara mora živjeti, pratiti i uvažavati. Stoga mogu uputiti samo pohvale svim kulturnjacima i našim ustanovama koje omogućuju da se navedeno i postigne. Koristim priliku pozivati sve čitatelje da se još ozbiljnije pridržavaju donesenih mjera Nacionalnog, Gradskog i Županijskog stožera, pratite sadržaje iz kulture, informirajte se na našoj Facebook stranici "K@Os – Kultura u Osijeku". Ovo je prilika da pokažemo kako smo odgovorni pojedinci i homogeno društvo. Želim posebno pohvaliti djelatnike KBC Osijek, epidemiološku struku i svo medicinsko osoblje koji rade sjajan posao i adekvatnim reakcijama uspješno vode zdravstveni sustav.

Hvala i vojsci, policiji, civilnoj zaštiti, crvenom križu, svima onima koji nas redovito opskrbljuju s namirnicama, hvala trgovkinjama i trgovcima, prijevoznicima, radnicama i radnicima u proizvodnji
- zaključuje Gamoš!



Tekst: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 01.04.2020. 13:24 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

A koja to faza nije bila kritična? Znanstvenici obično imaju ime i prezime, ili barem instituciju u kojoj rade.
Opet sam počeo zakerati, i to u ovim kritičnim trenucima. Sram me bilo.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: