Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



32 osobe oboljele od koronavirusa u Osijeku: uskoro kreće "mobilno testiranje"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.03.2020. 11:18 
Naslov:  32 osobe oboljele od koronavirusa u Osijeku: uskoro kreće "mobilno testiranje"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ukupno je na području Osječko-baranjske županije 32 osobe zaraženo koronavirusom, odnosno u posljednja 24 sata novozaraženih je šest osobe, a sve su hospitalizirane.

Kada je riječ o situaciji u Hrvatskoj, trenutno je potvrđena ukupno 481 osoba zaražena koronavirusom, a 22 osobe su ozdravile i otpuštene iz bolnice. 14 osoba se nalazi na respiratoru, od toga troje u Osijeku.

Prvo želim reći da je u 24 sata u OBŽ 6 novih zaraženih osoba, dakle ukupno 32. Drugo, KBC Osijek nije žarište i ne postoji žarište kod nas, jer onda bi danas imali 332, a ne 32 zaraženih. Ovo je očekivan porast i nema puno zaraženih soba, ali ih ima dovoljno ako bi se neodgovorno ponašali - rekao je Župan Ivan Anušić.



Imali smo jučer 15 dojava i pronašli 6 osoba u kršenju samoizolacije. Dvije osobe su dojavile ljekarne, dvije građani, a dvije smo pronašli u ophodnji. U samoizolaciji je 1440 osoba. kazao je načelnik Policijske uprave Osječko-baranjske županije Ladislav Bece.



Preko 140 ljudi, točnije 144 smo jučer "pohvatali" i spremili u samoizolaciju. Bez brige. A pripremamo i mobilne timove koji će uskoro testirati teže pokretne osobe, dolaziti na adresu kombijem, a ne da ih moramo prevoziti na testiranje rekao je na press konferenciji dr. Karlo Kožul iz Zavoda za javno zdravstvo OBŽ.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot video, Daniel Antunović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: