Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Žarište u KBC Osijek je pod kontrolom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.03.2020. 11:35 
Naslov:  Žarište u KBC Osijek je pod kontrolom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ukupno je na području Osječko-baranjske županije 26 osoba zaraženo koronavirusom, odnosno u posljednja 24 sata novozaraženih je devet osoba, a sve su hospitalizirane.

Dva smo bolesnika jučer zaprimili u bolnicu, prošli su trijažu, epidemiološki podaci su bili apsolutno negativni i nisu govorili u prilog koronavirusne infekcije. Daljnjom obradom dvaju bolesnika utvrđeno je da su koronapozitivni, a jedna je osoba premještena u respiracijski centar. Trenutno su ukupno dvije osobe na respiratoru – rekla je prof. Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektivne bolesti naglašavajući da je situacija pod kontrolom, a da su ostali bolesnici relativno dobro.



Ravnatelj Zubčić dodatno je pojasnio situaciju s novooboljelima u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

- Sada je jasno da i oni pacijenti koji nemaju jasnu epidemiološku anamnezu, dakle ne dolaze s pogođenog područja i nisu bili u kontaktu mogu biti pozitivni. Zato mi s obzirom na to, mijenjamo strategiju. Zaraženih liječnika zasad nema, neki su u samoizolaciji, a svo medicinsko osoblje koje je bilo u kontaktu biti će testirano – rekao je Zubčić.

Ukupno je jučer u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije provedeno 45 testiranja, od kojih je deset bilo pozitivnih, odnosno devet s područja Osječko-baranjske županije.

- Danas u najavi imamo 30-ak testova, a do kraja dana će ih vjerojatno biti i više. U tom smislu možemo očekivati još novooboljelih, no to je očekivano i pod kontrolom – rekao je Zlatko Pandžić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo.



Župan Ivan Anušić osvrnuo se i oštro osudio sve učestaliju pojavu širenja lažnih vijesti i panike po društvenim mrežama.

- Ovo je situacija kakva se u Hrvatskoj i svijetu nije dogodila više od stotinu godina, i u njoj pokušavamo raditi najbolje što znamo i umijemo. U svakom trenu ćemo javnost izvještavati istinito i pravovremeno, no upravo se dio onih kojima se obraćamo ponašaju u najmanju ruku neodgovorno. Društvene mreže služe za širenje informacija, ali one moraju biti provjerene i točne. Nasuprot svemu što Stožer prenese, pojedinci šire dezinformacije, javno imenom i prezimenom prozivaju sugrađane i pozivaju na javni linč – rekao je župan Anušić i poručio da se intenzivnije treba koristiti sustav koji će sankcionirati sve one koji društvene mreže koriste za širenje dezinformacija i dizanje panike, osobito usmjerene prema pojedincima, njihovim obiteljima i slično.



U posljednja 24 sata Policijska uprava primila je 13 dojava o kršenju mjera samoizolacije, potvrđeno ih je ukupno šest, dok je ukupno u samoizolaciji 991 osoba. Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece napomenuo je da od danas nema kretanja van mjesta prebivališta bez valjane propusnice te ponovno pozvao građane na odgovornost.

-Postavili smo 200 kreveta za oboljele od koronavirusa u dvoranu Gradski vrt, a u pripremi imamo još nekoliko stotina kreveta. O vama i vašem ponašanju ovisi hoće li ti kreveti ostati prazni ili biti puni – poslao je poruku sugrađanima.

Zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka Boris Piližota napomenuo je da je Grad do danas izdao više od 200 propusnica te mobilizirao 211 pripadnika operativnih snaga koji su raspoređeni po timovima i provode sve mjere Nacionalnog stožera.



Načelnik Stožera civilne zaštite Goran Ivanović razjasnio je nedoumice koje su se pojavile u javnosti vezane za migracije između Valpova i Belišća i naglasio da Grad Valpovo mora izdati propusnice za Belišće i obrnuto. Upozorio je i ugostitelje koji se ne pridržavaju odluka propisanih od strane nacionalnog Stožera.

- Nemojte raditi to što radite. Znamo da otvarate zadnja vrata, da primate goste i da ugostiteljski objekti na području Osijeka i okolice rade. S time sebi stvarate ogroman problem. Imamo dojave, prijave, izvide. Nemojte dovesti u pitanje svoju djelatnost nakon što ovo sve skupa prođe jer na kraju krajeva s tim dovodite u pitanje i svoje djelatnike – poručio je Ivanović.





Tekst: OBZ.hr


Zadnja promjena: Redakcija 031; 26.03.2020. 13:23; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.03.2020. 17:31 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Župan ima najkvalitetniju masku.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: