Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] 14 autobusa prometuje isključivo za djelatnike javnih službi, te pravnih osoba koje imaju radnu obvezu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.03.2020. 11:58 
Naslov:  [VIDEO] 14 autobusa prometuje isključivo za djelatnike javnih službi, te pravnih osoba koje imaju ra
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka Boris Piližota s direktorima gradskih poduzeća GPP i Tržnice, Marijom Šapinom i Igorom Medićem, na konferenciju za medije upoznali su javnost s najnovijim informacijama i uputama za građane.

Propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta

Zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka Boris Piližota pojasnio je kako Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, postoje izuzetci koji su definirani točkom II. Odluke. Stožer civilne zaštite Grada Osijeka nadležan je za izdavanje propusnice zbog vitalnih obiteljskih razloga, poput poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština (točka II e Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj). Potvrde za izlazak iz Osijeka samo iz točke 2E Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH – izdaje Stožer civilne zaštite Grada Osijeka za one sa prebivalištem na području Grada Osijeka, isključivo putem e-pošte: info.stozer.cz[at]osijek[dot]hr. U zahtjevu za propusnicom potrebno je navesti ime i prezime, broj osobne iskaznice, mjesto prebivališta, te razlog upućivanja zahtjeva. Za druge okolnosti iz ostalih točaka nadležne su odgovorne osobe u pravnoj osobi ili izabrani liječnik obiteljske medicine – rekao je Piližota.

Nabavka namirnica i kućnih potrepština od certificiranih proizvođača

O nabavci namirnica i kućnih potrepština izvijestio je direktor Tržnice Igor Medić pojasnivši kako je Tržnica jučer objavila 75 imena i telefona certificiranih proizvođača voća i povrća koji prodaju svoje proizvode na osječkim tržnicama.

- Objavili smo i adrese tri portala koji prodaju prehrambene proizvode eceker.hr, naruci2go.com, ekotržnica.hr (SEG Ospera projekt). Za podsjetnik gdje se na tržnici nalaze objavljeni proizvođači najbolje je pogledati interaktivnu kartu osječke tržnice na tržnica.hr – kazao je Medić.

Organizacija izvanrednih linija gradskog prijevoza

Na temelju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Gradski prijevoz putnika Osijek je od 22. ožujka 2020. privremeno obustavio javni gradski prijevoz na području svog operativnog djelovanja. Direktor GPP-a Mario Šapina objasnio je organizaciju izvanrednog prijevoza putnika, odnosno djelatnika isključivo nužnih djelatnosti - policije, liječnika, medicinskih sestara, trgovaca, te radnika u proizvodnim djelatnostima:

- Prometuje ukupno 14 autobusa na sedam autobusnih i tramvajskih linija, isključivo za djelatnike javnih službi, te pravnih osoba koje imaju radnu obvezu, a za čiji je rad nadležan Stožer civilne zaštite.

Pokrili smo ujutro dovoz na posao, znači od 06:00 do 08:00 sati, a povratak s posla od 14:00 do 18:00 sati, te za treću smjenu od 21:00 do 22:00 sata. Što se tiče samoga procesa, djelatnici koji imaju radnu obvezu i koriste gradski prijevoz, moraju imati potvrdu svojih poslodavaca i pridržavati se svih uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite po pitanju dezinfekcije. Dezinfekcijska sredstva nalaze se unutar vozila. Pri ulasku u vozilo i dalje moraju obaviti validaciju svoje 'Butre'. Sve obavijesti nalaze se na stranicama GPP-a: gpp-osijek.com/departures.php
– priopćio je Šapina.






Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: