Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Koronavirus u Osijeku: nema novooboljelih osoba

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.03.2020. 11:25 
Naslov:  Koronavirus u Osijeku: nema novooboljelih osoba
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nema novooboljelih, svi testirani uzorci, točnije njih 12, su negativni uključujući i tri koja su dan ranije bila suspektna – rekao je danas na konferenciji za medije održanoj nakon sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić.

- S obzirom na potres koji je zadesio Zagreb, donijeli smo odluku da ih rasteretimo kad je u pitanju testiranje te ćemo vršiti testiranja potencijalnih oboljelih s područja naše, ali i Vukovarsko-srijemske županije te prema potrebi i drugih slavonskih županija – rekao je Pandžić.



Zvonko Grgec iz Civilne zaštite Osijek pojasnio je kako na području županije mjere zabrane okupljanja provode lokalni stožeri te je pozvao ljude da ne izlaze ako nije nužno i da poštuju propisani razmak. Također je najavio mjeru ograničenja rada trgovina zbog lakše organizacije djelatnika kroz timove te će trgovine raditi od 8 do 17 sati. Važno je napomenuti kako će trgovine koje imaju takozvanu rasutu robu, istu morati pakirati za prodaju – rekao je Grgec.



Osječko-baranjska policija u protekla 24 sata zaprimila je 14 dojava o kršenju samoizolacije od kojih se pet pokazalo točnima.

- Riječ je o osobama s područja Đakova, Našica, Osijeka, Donjeg Miholjca i Čepina. U samoizolaciji se danas nalazi 990 osoba – rekao je Ladislav Bece, načelnik Policijske uprave Osječko-baranjske.

Policijska uprava od sutra ima novi sustav rada te će se izdavati samo osobne iskaznice u opravdanim i žurnim situacijama, a vozačke dozvole samo profesionalnim vozačima, dok će se svi ostali zahtjevi primati putem maila ili sustava e-građanin.



Kako je od noćas Odlukom nacionalnog stožera ukinut javni međugradski i gradski prijevoz putnika, Stožeru civilne zaštite Osječko-baranjske županije dolaze brojni upiti poslodavaca, ali i zabrinutih građana koji su javnim prijevozom dolazili na svoja radna mjesta. Županijski stožer o tome je razgovarao sa Stožerom Grada Osijeka i iz Grada Osijeka su poručili kako će se prijevoz radnika osigurati već od sutra gdje god je to moguće.

- Vjerujem da će i poslodavci imati razumijevanja tijekom prvih nekoliko dana dok se ovaj sustav ne ustroji, no radnicima se mora omogućiti dolazak na posao, naravno govorimo o djelatnostima koje su nužne. Sve poteškoće na koje nailazimo sa svakom novom uvedenom mjerom rješavamo u hodu i zato molim građane da ih se pridržavaju propisanih mjera kako bi se što kvalitetnije zaštitili – rekao je Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.





Tekst i foto: OBZ.hr

[KLIK] 235 osoba oboljelo od koronavirusa u Hrvatskoj
[KLIK] Evidentirano pet kršenja mjera samoizolacije građana
[KLIK] Nova odluka Stožera: od nedjelje sve trgovine u Hrvatskoj rade skraćeno
[KLIK] Strogo ograničavanje zadržavanja na ulicama!
[KLIK] Od ponoći se obustavlja javni prijevoz u Osijeku
[KLIK] Crveni križ pomaže u dostavi lijekova starijim osoba u Osijeku

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.03.2020. 14:05 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Koja ishitrena odluka, ukinuti javni prijevoz, a prethodno ne osmisliti način kako da ljudi dođu na posao. Tu mjeru su očigledno smislili oni koji se voze svojim autima i nikad ne koriste javni prijevoz.
Ako ne budemo radili nećemo imati što jesti, a ako ne budemo imali što jesti koronavirus će biti zanemariva briga u odnosu na ono što nas tada čeka.
Ne bih htio potcjenjivati ovu epidemiju, ali opet nije ni dobro da si pravimo veću štetu od nužno potrebne.
Evo nekoliko zanimljivih podataka. U najgore pogođenoj zemlji Italiji umrlo je do zaključno 21.03. sveukupno 4825 ljudi. Za usporedbu u Italiji je prije pojave koronavirusa dnevno umiralo oko 2000 ljudi, uglavnom prirodnom smrću. U Hrvatskoj u normalnim okolnostima dnevno umire oko 140 ljudi.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
voditelj_smjene
Offline
Ukupno postova: 121
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.03.2020. 16:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

WHO kaže karantenom se ne može protiv pandemije, pametnom dosta.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: