Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županijski Stožer civilne zaštite zatražit će ograničavanje kupovine prehrambenih i sanitarnih namirnica

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.03.2020. 13:50 
Naslov:  Županijski Stožer civilne zaštite zatražit će ograničavanje kupovine prehrambenih i sanitarnih namir
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Osječko-baranjskoj županiji traje četvrti dan bez novozaraženih od korona virusa, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite na redovnoj tiskovnoj konferenciji.

Svih šest uzoraka koji su jučer poslani u Zagreb na testiranje pokazalo se negativnima, pa se župan osječko–baranjski Ivan Anušić zahvalio svim građanima na praćenju preporuka županijskog i nacionalnog križnog stožera.

Anušić se ipak osvrnuo na problem bespotrebne kupnje prehrambenih i sanitarnih proizvoda ocijenivši nedopustivim da neodgovorni pojedinci kupuju „abnormalne količine prehrambenih i sanitarnih potrepština" te tako drugima uskraćuju pravo na kupnju i šire paniku. Stoga će županijski stožer predložiti nacionalnom stožeru donošenje mjere ograničenja kupnje tih proizvoda. „Ne želimo da se dogodi da neka osoba kupuje 10 ili 15 kilograma mesa, brašna, kvasca, šećera, ili velike količine sanitarnih potrepština, a da drugi ljudi to poslije više ne mogu kupiti. Uputili smo zahtjev da svaka osoba može kupovati količine koje su normalne i potrebne za dan ili dva, a ne za 15, 20 ili mjesec dana, jer tako ugrožavamo naše susjede i sugrađane“, poručio je Anušić.

Obzirom na mjeru prekida rada ugostiteljskih objekata i nekih uslužnih djelatnosti na 30 dana, Anušić je pozvao građane da to ne pokušavaju izbjegavati, jer će policija i nadležni inspektorat provjeravati prekid rada ugostiteljskih objekata i to će se strogo kažnjavati.

Načelnik osječko-baranjske policije Ladislav Bece izvijestio je kako su u protekla 24 sata zaprimili 21 dojavu o kršenju samoizolacije, što je potvrđeno u dva slučaja - u Dalju i u Osijeku. Radi se o osobama koje nemaju nikakve simptome bolesti, ali samoizolacija im je određena jer su se vratili iz inozemstva, iz država u kojima je velik broj oboljelih.

Epidemiolog Karlo Kožul rekao je kako su u Zavodu za javno zdravstvo započeli s testiranjima na korona virus. Ovaj tjedan rade se probni testovi, a od idućeg tjedna trebala bi započeti službena testiranja osoba za koje se sumnja na infekciju. Uzorci će se uzimati u KBC-u Osijek, a onda će biti obrađeni na Odjelu za mikrobiologiju ZZJZ-a.

Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek, dodao je kako su pojačali kontrole na ulazima u bolnicu i reducirali nepotrebno kretanje pacijenata i osoblja unutar KBC-a. Dodali su nove krevete za potencijalno oboljele pacijente kojih je sada preko 100, a pacijentima na Klinici za infektologiju od danas je na raspolaganju i stručna psihološka pomoć.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: