Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od ponedjeljka testiranje na koronavirus obavljat će se i u županijskom Zavodu za javno zdravstvo

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65427
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.03.2020. 15:53 
Naslov:  Od ponedjeljka testiranje na koronavirus obavljat će se i u županijskom Zavodu za javno zdravstvo
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je održao redovitu sjednicu, a potom i konferenciju za novinare na kojoj je javnost obaviještena o događanjima u zadnja 24 sata te je dobila najnovije informacije o aktivnostima na suzbijanju širenja zaraze koronavirusom na području županije.

Najvažnija vijest je ta da na području Osječko-baranjske županije nema novooboljelih od koronavirusa. U utorak je na analizu u Zagreb upućeno 24 uzorka i svi su negativni, a to znači da je broj oboljelih i dalje isti (sedam osoba od kojih svi pokazuju blažu kliničku sliku bolesti). Na analizu su danas poslana četiri nova uzorka.

Župan Ivan Anušić istaknuo je kako je to što nema novooboljelih znak da se građani Osječko-baranjske županije pridržavaju preporuka koje im se upućuju s razine nacionalnog i lokalnog stožera te je najavio kako će Osječko-baranjska županija do kraja tjedna pripremiti paket konkretnih mjera te osigurati sredstva za pomoći gospodarstvu.

Voditelj Odjela za kliničku mikrobiologiju KBC Osijek Domagoj Drenjančević pojasnio je da samoizolacija znači zdravstvenu mjeru koja se odnosi na osobe kojima je izrečena, dakle isključivo na pojedinca, a ne na sve članove njegove obitelji. Naglasio je kako se osoba u samoizolaciji treba striktno pridržavati propisanih mjera, dodavši kako građani trebaju pratiti i dosljedno provoditi propisane procedure. Aktivnosti poput šetnje i dalje su dozvoljene, naravno uz što manje kontakata.

Zlatko Pandžić, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo, najavio je kako od danas (srijeda) uvode 14 novih telefonskih linija za osobe koje sumnjaju u zarazu koronavirusom. Riječ je o brojevima ispostava Zavoda u Našicama, Donjem Miholjcu, Đakovu i Belom Manastiru. Svatko tko sumnja u infekciju korona virusom prvo mora nazvati telefonom, a ne osobno dolaziti kod liječnika ili u trijažne ambulante jer će preko telefona dobiti sve upute za daljnja postupanja, istaknuo je Pandžić.

Pandžić očekuje kako bi od ponedjeljka moglo započeti testiranje na virus i u ZZJZ-u koji bi dnevno mogao obraditi do 100 uzoraka.

Iz stožera su još jednom naglasili kako se sve aktivnosti na sprječavanju širenja zaraze nastavljaju, dapače pojačavaju se jer je opasnost i dalje izrazita, a građane su pozvali na odgovorno ponašanje.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: