Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 22 sata, zatvaraju se noćni klubovi...

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.03.2020. 16:23 
Naslov:  Ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 22 sata, zatvaraju se noćni klubovi...
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je održana sjednica Kriznog stožera Grada Osijeka. Na tiskovnoj konferenciji zamjenik gradonačelnika Boris Piližota podsjetio je kako je u osječkom KBC-u hospitalizirano 7 osoba od kojih 6 osoba nemaju simptome, a jedna ima blagi simptom koronavirusa. Svi ostali uzorci od jučer i prekjučer su negativni. Trenutačno niti jedna osoba nije s područja grada Osijeka.

Zbog zaštite od koronavirusa gradski Stožer civilne zaštite preporučio je ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata maksimalno do 22 sata, dok od idućeg vikenda noćni klubovi u gradu neće raditi. Piližota je istaknuo kako se zatvaranje noćnih klubova preporučuje jer se, s obzirom na obustavu nastave u školama i fakultetima, pretpostavlja da mogu okupiti veći broj mladih koji, iako nisu najugroženija skupina, mogu biti prijenosnici virusa. Piližota je dodao kako Stožer preporučuje i uvođenje kontrole ulaska te ograničenje broja ljudi u trgovačkim centrima, ali smatra da skraćivanje radnog vremena trgovačkih centara ne bi bilo dobro jer bi se povećale gužve te time pridonijelo i mogućnosti širenja zaraze.

Kako smo već pisali, zatvoreni dio Glavne tržnice radit će prema uobičajenom radnom vremenu uz reducirani broj posjetitelja, tako da se istovremeno u prostoru može nalaziti maksimalno sto osoba, uz obvezno dezinficiranje ruku prilikom ulaska te održavanje razmaka od jednog metra u redu pred vitrinama i klupama. Otvoreni dio Glavne tržnice i sve ostale tržnice radit će prema uobičajenom rasporedu, a na svim lokacijama određuju se pojačane mjere održavanja čistoće i dezinfekcije.

S ciljem sprječavanja širenja bolesti, osječki Županijski sud nastavlja s radom te provodi sve hitne postupke i radnje uz odgovarajuću sigurnosnu kontrolu, dok se rasprave i druge radnje koje nisu hitne odgađaju na vrijeme od 14 dana. Zaposlenima se omogućava rad od kuće na poslovima na kojima je to moguće, a preporuča se provoditi elektroničku komunikaciju u radu sa strankama i svim sudionicima postupka gdje god je to moguće.

Osječki Muzej likovnih umjetnosti izvijestio je kako će iz preventivnih razloga muzej do daljnjeg biti zatvoren za posjetitelje, a o novim informacijama javnost će biti obaviještena preko interneta i društvenih mreža. Do daljnjega se zatvara i Arheološki muzej, kao i ogranci Gradske i sveučilišne knjižnice te Studijska i Austrijska čitaonica, dok će s korisnicima raditi jedino knjižnica u Europskoj aveniji 24.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek Denis Ćosić izjavio je kako će Gradsko društvo u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Grada Osijeka pomoći oboljelim i teško pokretnim osobama koje nemaju podršku obitelji ili susjeda. Otvoren je dežurni telefon, 031/494-062, na kojega će se od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati moći javiti stariji sugrađani kojima treba dostaviti lijekove i osnovne namirnice ili platiti račune putem djelatnika i volontera Crvenoga križa. Također, svim korisnicima pučke kuhinje koji su topli obrok preuzimali u samoj zgradi Crvenoga križa dostavit će se obrok na kućnu adresu. Putem obrasca koji će uskoro biti objavljen, Crveni križ želi okupiti osobe koje se žele uključiti u ovu aktivnost. Akcije dobrovoljnog davanja krvi odvijet će se i dalje, ali uz strože mjere sigurnosti, rekao je Ćosić.

"Život u gradu nije ni smije stati, ali naša je obveza donositi odluke, preporuke i mjere kako bismo suzbili daljnje širenje virusa te što prije život vratili u normalu", poručio je Piližota na kraju pressice.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Bruno Colić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: