Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Škole spremne i opremljene za uvođenje on-line nastave

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.03.2020. 18:00 
Naslov:  Škole spremne i opremljene za uvođenje on-line nastave
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Škole i druge obrazovne ustanove zatvaraju vrata zbog koronavirusa diljem svijeta, a ta praksa polako se uvodi i u Hrvatskoj. Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je osnovnim i srednjim školama smjernice za organizaciju nastave na daljinu uz pomoć aplikacija, odnosno za uspostavu virtualnih zbornica i razreda.

Od ponedjeljka 16. ožujka 2020., s on-line nastavom kreće se u Istarskoj županiji, a ostali prema potrebi. Hrvatske škole su dobro opremljene i mogu organizirati online nastavu, izjavila je danas u Bruxellesu ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak.

Škole su jučer dobile uputu kako se pripremiti. Prvi korak je aktivirati službene e-mail adrese koje imaju svi učenici i nastavnici i s kojom, primjerice, pristupaju e-dnevniku. Više od 95% učenika to koristi, 90% učitelja, 85% u visokom obrazovanju, a ostali to moraju napraviti. To je pripremna radnja za cijelu Hrvatsku koju svi moraju napraviti bez obzira kada online nastava kreće.

Od ravnatelja se očekuje da naprave komunikaciju unutar zbornice, dakle virtualnu zbornicu. Predmetni nastavnici dobit će informaciju direktno o predmetima u svojim virtualnim učionicama. Ovdje je mjesto gdje cijeli kolektiv može virtualno komunicirati. Nakon toga razrednik formira svoju zajednicu razreda gdje se na razini razreda može komunicirati.

Škole su dobro opremljene, svaki nastavnik ima prijenosno računalo, a učenici 5. i 7. razreda imaju svoje tablete. Oni koji nemaju dobit će ih iz škole tako da će moći pohađati nastavu online, a za niže razrede nastava će se organizirati preko HRT3.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: