Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



OŠ Bilje sudjeluje u projektu "We Children od Mother Earth"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.03.2020. 13:52 
Naslov:  OŠ Bilje sudjeluje u projektu "We Children od Mother Earth"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osnovna škola Bilje partner je u ERASMUS+ projektu „We Children od Mother Earth“ / „Mi djeca Majke Zemlje“ u komu sudjeluju i osnovne škole iz Poljske, Litve, Portugala, Turske i Rumunjske, a bavi se jednom od važnih tema današnjice - očuvanjem i zaštitom okoliša. Projekt je organiziran preko Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a sastavni dio projekta je i međunarodna razmjena učenika i učitelja.

U sklopu projektne mobilnosti učenici i učitelji OŠ Bilje tako su prošle godine posjetili Rumunjsku i Poljsku, a od 9. do 13. ožujka ove godine u uzvratnom posjetu u Bilju su učenici i učitelji partnerskih škola iz Poljske, Litve i Portugala (Turska i Rumunjska su odustali od posjeta zbog bojazni od koronavirusa), a danas (10. ožujka) sudionike projekta, 46 učenika i učitelja, u sjedištu Osječko-baranjske županije primio je zamjenik župana Goran Ivanović.

Tom prigodom nazočni učenici i učitelji predstavili su zamjeniku župana svoj projekt, koji se zasniva na očuvanju i zaštiti pitke vode, čistog zraka i zdrave hrane te naglasili kako ujedno omogućava svim sudionicima da upoznaju kulture drugih naroda Europe. Posjet sjedištu Županije i upoznavanje s načinom funkcioniranja regionalne samouprave samo je jedan od pratećih aktivnosti sudionika projekta, dok se glavne aktivnosti provode po najviše u radionicama. Učenici iz Bilja i njihovi gosti posjetit će i Zoološki vrt u Osijeku te Kopački rit.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: