Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Udruga izviđača "Slavonski hrast" na Sajmu izviđača kolekcionara u Beogradu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.03.2020. 11:39 
Naslov:  Udruga izviđača "Slavonski hrast" na Sajmu izviđača kolekcionara u Beogradu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na Sajam izviđača kolekcionara u Beogradu se uputila mala četveročlana ekipa iz Udruge izviđača "Slavonski hrast" iz Osijeka kako bi predstavila svoje kolekcije izviđačkih uspomena. Kolekcije smo upotpunjavali godinama, a zadnjih godinu dana smo počeli intenzivnije prikupljati izviđačke značke koje se nose na uniformi povodom 105. godišnjice osnivanja prve skautske jedinice u Osijeku.

Bili smo dobro ugošćeni od strane organizatora, Odreda izviđača "Mihajlovac" iz Beograda, a ujedno smo bili i jedina ekipa iz Republike Hrvatske. Stekli smo nove izviđačke prijatelje, razmijenili iskustva u prikupljanju kolekcija, a neke stvari i zamijenili. Posebnost ove manifestacije je i ta što je bilo puno mlađih izviđača koji su predstavili svoje kolekcije: legiće, peziće, igračke, salvete, bedževe, fotografije,… te na taj način osvojili značku sakupljača.

Jedna naša kolekcija je osvojila drugo mjesto u kategoriji najstarijih članova izviđačke organizacije, brđana. Ta kolekcija se razlikuje u sasvim malom detalju od ostalih kolekcija istog tipa, skoro pa istih značaka, naime uz svaku značku je točno naznačeno tko ju je poklonio i što predstavlja te što će se ta kolekcija, nakon svog predstavljanja, pokloniti "našem" Muzej Slavonije pa je najvjerojatnije to bio detalj koji nam je donio malu, ali ukusnu plaketu.

Želimo i ovom prilikom potaknuti naše sugrađane, a koji imaju neku skautsku ili izviđačku građu, uspomene, da se jave u Muzej Slavonije i poklone te stvari jer ćemo samo na taj način sačuvati dio izviđačke povijesti za buduće generacije.





Tekst i foto: Igor Miklavčić Lija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: