Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Odjel za fiziku Osijek: Masterclass radionica

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.03.2020. 9:22 
Naslov:  Odjel za fiziku Osijek: Masterclass radionica
13.03.2020. 9:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Osijeku u petak 13. ožujka 2020. održat će se Masterclass radionica s početkom u 9:00 sati.

Ovakve radionice održavaju se u preko 50 zemalja svijeta i okupljaju preko 15 000 učenika srednjih škola koji na jedan dan dolaze u obližnje sveučilište da bi se upoznali s fizikom elementarnih čestica.

Ove godine prijavljeno je oko 40-tak učenika iz Osijeka, Đakova, Našica, Donjeg Miholjca, Valpova, Vinkovaca i Vukovara. Voditelji radionice su hrvatski znanstvenici koji rade na CERN-u: prof. dr. sc. Ivica Puljak i prof. dr. sc. Nikola Godinović (FESB, Split).

Nakon uvodnih predavanja učenike očekuje obrada eksperimentalnih rezultata prikupljenih na detektorima u CERN-u.

Na kraju dana učenici sudjeluju u videokonferenciji zajedno sa svojim vršnjacima iz Pariza, Sao Paola, Santandera i Aachena te predstavljaju rezultate svoga
istraživanja.

Za vrijeme radionice prof. dr. sc. Nikola Godinović održat će predavanje za studente i građanstvo na Odjelu za fiziku s temom "Fizika i umjetnost" koje započinje u 11:00 sati u učionici 60.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: