Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Žena može" - devetu godinu zaredom obilježen Međunarodni Dan žena

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65705
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.03.2020. 15:34 
Naslov:  "Žena može" - devetu godinu zaredom obilježen Međunarodni Dan žena
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom obilježavanja Međunarodnog Dana žena, 6. ožujka, u prostoru Poetry caffe Magis u Osijeku, devetu godinu zaredom, u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, održao se glazbeno scenski program.

Nastupili su brojni osječki umjetnici: Bubnjarski bend „RitmOS“ koji neumorno nastupaju već devetu godinu u programu tako i Luka Vranješ na klaviru, Nikola Čeme na gitari ( mladi glazbenik iz Našica ), Antonija Pintarić i Vjekoslav Miling s jazz izvedbama. Predstavili smo rijetko viđeni kolaž art, umjetničke slike Osječanke Inke Vidić. Program s čitanjem poezije na temu žene upotpunili su pjesnici, članovi Društva pjesnika Antun Ivanošić iz Osijeka; Miroslav Kablarević, Zorislav Vidaković i Marija Eric. Program je vodila Tihana Vajnand članica udruge Lega grad i suradnica na projektu. Ove godine uključile su se žene vlasnice salona za uljepšavanje koje su darivale naše goste poklon bonovima uslugama svojih salona ( masaže, šminkanja, frizure, treninzi, pedikure, manikure …)

Nasilje u obitelji nema svoju dob, zanimanje ili stupanj obrazovanja, prisutno je u svim socijalnim skupinama. Kako bi se to promijenilo, Policijska uprava osječko-baranjska provodi brojne aktivnosti po nacionalnom preventivnom projektu pod nazivom „Živim život bez nasilja“, u kojemu mlade ljude u osnovnim i srednjim školama, kao i njihove roditelje, na području cijele županije učimo prepoznati nasilje i kako reagirati na nasilje.

Obilježavanje Međunarodnog dana žena, koje su organizirali PU osječko-baranjska, Udruga Lega grad i prijatelji, nastavak je aktivnosti senzibiliziranja svih građanki i građana na problem nasilja u obitelji.























Tekst i foto: Ivana Haubrich

Najava: Magis - Poetry caffe: Međunarodni Dan žena [2020.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: