Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



12 osoba oboljelo od koronavirusa u Hrvatskoj

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.03.2020. 8:59 
Naslov:  12 osoba oboljelo od koronavirusa u Hrvatskoj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kao što smo i pisali, krajem veljače [25.2.] stigla je potvrda o prvoj osobi zaraženom koronavirusom u Hrvatskoj. No, do danas se taj broj povećao na dvanaest!

Kako doznajemo potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, a riječ je o bliskom kontaktu drugog bolesnika s koronavirusom u Varaždinu.

[KLIK] Zabranjene su posjete u KBC-u Osijek

- Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno 12 oboljelih osoba. Radi se o bliskom kontaktu drugog bolesnika s koronavirusom u Varaždinu - stoji u priopćenju Stožera za civilu zaštitu


Stožer za civilu zaštitu uputio je preporuku zdravstvenim ustanovama i djelatnicima:

"Rukovanje se smatra bliskim kontaktom za širenje bolesti koje se prenose kapljičnim putem, te se zbog toga preporučuje da se ljudi što manje rukuju, jer se time smanjuje rizik potencijalnog prijenosa bolesti koje uzrokuje novi koronavirus (COVID-19) i drugih bolesti koje se prenose tim putem.

Preporučuje se zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim djelatnicima da pružanje usluga zdravstvenog turizma (pružanje zdravstvenih usluga osobama koje dolaze izvan Hrvatske, primjerice dentalne usluge, lječilišne usluge i dr.) osobama koje dolaze iz zahvaćenih područja odgode u narednih mjesec dana kako bi se spriječio rizik mogućeg širenja COVID-19 bolesti uzrokovane novim koronavirusom (SARS-CoV-2) iz zahvaćenih područja.
"







Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


Pročitajte i..
Još jedna osoba u Hrvatskoj zaražena koronavirusom?
Osječka gimnazija Gaudeamus zbog koronavirusa uvodi internet nastavu za učenike
Potvrđen koronavirus u Hrvatskoj!
Igor Rudan: "Strah zbog novog koronavirusa ne bi trebao biti veći od straha vožnje automobilom"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: