Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Đelo od Gisko predstavlja, vol. 3/20 "Čitajmo svaki dan" [nagradna igra je završena]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.03.2020. 20:14 
Naslov:  Đelo od Gisko predstavlja, vol. 3/20 "Čitajmo svaki dan" [nagradna igra je završena]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prema brojnim domaćim i svjetskim istraživanjima svaki dan treba pročitati barem nekoliko stranica kako bi se održala i zadržala visoka mentalna aktivnost mozga. Stoga nam nema druge, valjda obogatiti život knjigama i profitirati od blagotvornih učinaka čitanja. U tome nam i ovaj mjesec pomaže Đelo od Gisko, novi naslovi u Knjižnici ali i nezaobilazna nagradna igra!

Upravo ćemo s naslovom kojeg možete osvojiti, današnje predstavljanje i započeti. Radi se o romanu "Slučaj 6-4" jednog od najuspješnijih japanskih književnika u novije vrijeme - Hideoa Yokoyame. Naslov donosi klasičan zaplet koji odjednom postaje jedna od najupečatljivijih osvetničkih drama u suvremenoj detektivskoj fikciji koja i najzahtjevnije čitatelje ostavlja zapanjenima. Još jedan kriminalistički roman je i "Goli u smrti" iz pera J. D. Robb. Goli u smrti vodi nas u 2058. godinu kada tehnologija vlada svijetom. New Yorkom hara okrutni ubojica žena kojem je za petama Eve Dallas, iskusna policijska poručnica mračne prošlosti… Nastavljamo u istom žanru uz naslov "Izgubljena žena" danske spisateljice Sare Blaedel koja nam donosi još jedan vrhunski roman. Istodobno knjiga bogata velikom paletom raznih karaktera te izvrsni proceduralni krimić koji se ne ispušta do samoga kraja. Child je pisac kojeg nikada ne smijemo uzimati zdravo za gotovo. To je pokazao i u novom napetom romanu "Prošlo vrijeme" u kojem se obiteljske tajne vraćaju kako bi progonile Jacka Reachera, poznatog nam junaka Leeovih romana. "Sedam smrti Evelyn Hardcastle" autora Stuart Turton mračno je komičan krimić u stilu Agathe Christie, apsolutno nepredvidljiv i s lepezom neobičnih likova. Kako drukčije i može biti kada mlada Evelyn umire toliko puta.

[klik za uvećanje]


"Rastapanje" je roman koji duboko i nemilosrdno uranja u djetinjstvo pokazujući koliko događaji iz tog razdoblja mogu utjecati na ostatak života. Riječ je o majstorski napisanoj i šokantnoj kronici odrastanja kojom je Lize Spit postigla golem uspjeh u Belgiji, ali i izvan nje. Roman "Posljednji preživjeli" donosi deseti slučaj istražiteljskog dvojca kojeg čine detektivka Jane Rizzoli i forenzička patologinja Maura Isles. Tess Gerritsen ispričat će nevjerojatno uzbudljivu i originalnu priču kojom se nastavljaju opasne avanture ovog istražiteljskog para… Mračan i dramatičan triler, dijelom krimić, dijelom obiteljska drama, apsolutno uzbudljiv. Upravo je takav roman "Smrt gospođe Westaway" autorice Ruth Ware. Dubok i dirljiv roman Emily Giffin donosi nam nemoguću dilemu koja će nas natjerati da razmislimo o ljubavi i odanosti. "Sve što smo ikad željeli" govori o troje vrlo različitih ljudi morat će birati između svojih obitelji i svojih najdubljih uvjerenja. Za kraj ove grupe kriminalističkih i psiholoških romana ostavili smo naslov "Crna zora" autora Cilla i Rolf Börjlind. U Arildu je ubijena trogodišnja Emelie, posvojena iz Gane. Javnost je zaprepaštena i uzbunjena. Nedugo nakon toga u Värmdöu je na isti način ubijen sedmogodišnji Aram, čija je majka podrijetlom iz Irana… Ovaj iznimno napet roman ima kompliciranu, dobro smišljenu radnju, prepoznatljive nam likove i nevjerojatno uvjerljiv završetak.

[klik za uvećanje]


Britanski pisac Joe Abercrombie oduševio je svojom trilogijom "Prvi zakon" kao osvježenjem u tada stagnirajućem žanru fantastike. "Crvena zemlja" njegov je samostalni roman, ali radnje smještene u svijet "Prvog zakona". Izvanredne scene borbi, uvjerljivi i zanimljivi likovi i ironična, eksplozivna priča pokazuju da je Abercrombie na vrhuncu pisanja. Jednako je zanimljiv i povijesni roman "Lancelot" iz pera slavnog Giles Kristiana. Postoji mnogo modernih verzija priče o kralju Arthuru, no ova stoji daleko iznad svih ostalih, u društvu najboljih povijesnih romana na svijetu. Napisan u obliku serije pisama i bilješki upućenih neimenovanom čitatelju kojega pripovjedač izvještava o svome životu u Genovi, gdje se trajno nastanio u želji da ovdje, u ovome srednjovjekovnom labirintu, ostvari svoj vječni san o zavidno bogatom i bezbrižnom mediteranskom životu među pravim, autentičnim ljudima, roman "La Superba" nizozemskog autora Ilje Leonarda Pfeijffera na duhovit i domišljat način istražuje, pripovijeda i raščlanjuje fantaziju o boljem životu negdje drugdje. Predzadnji roman današnjeg predstavljanja "Otok kamelija" prekrasan je roman o ljubavi, hrabrosti, povjerenju i povratku prirodi. Sylvia je naoko postigla sve, ali ne nalazi sreću ni u užurbanome životu ni u prividno savršenom braku. Kad naslijedi Otok kamelija u Bretanji, napušta München… I za kraj, u nadi da je ste pronašli barem jedan naslov za sebe, ostavili smo humoristični roman "Sve što je Alice zaboravila" Liane Moriarty. Zašto ne prepoznaje samu sebe i, još gore, zašto joj se nova Alice ni najmanje ne sviđa? Može li sve vratiti na staro? Alice se mora prisjetiti svega što je zaboravila, ponovno izgraditi sliku cijelog desetljeća i saznati može li baš sve biti kao prije. Uživajte!

[klik za uvećanje]


Nagradna igra

Portal Osijek031.com & GISKO poklanjaju knjigu "Slučaj 6-4"/ Hideo Yokoyama vjernim korisnicima portala. Nagradnu igru možete pronaći na našoj Facebook stranici ili jednostavno ostavite komentar ispod - "Osijek031&GISKO mi poklanjaju knjigu: Slučaj 6-4!"

Nagradna igra je završena, a sretna dobitnica je: Lara Majcan



Tekst i foto: Đelo od Gisko (Srđan Lukačević)

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: