Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ogranak Matice hrvatske Osijek: Druženje na Sajmu antikviteta - "Uz knjigu i čaj s Maticom" [ožujak, 2020.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.03.2020. 8:48 
Naslov:  Ogranak Matice hrvatske Osijek: Druženje na Sajmu antikviteta - "Uz knjigu i čaj s Maticom"
07.03.2020. 9:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječka se Matica hrvatska, u suradnji s Ministarstvom kulture RH, Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom odnedavna vrlo jasno profilira u kulturnu udrugu koja inzistira na suradnji sa studenskom i srednjoškolskom populacijom u svom okružju kroz inventivne projektne prijedloge „Mladi u kulturi“, „Komorni teatar“, „Pop kultura u Osijeku 50-ih i 60-ih“, književni časopis „Književna revija“ gdje je veliki dio kartica osiguran za prve književne istupe i njihovu promociju, „Dane Matice hrvatske“ za vrijeme kojih, uslijed inzistiranja na alternativnom u umjetnosti i kulturi, prizivaju mlađe generacije sugrađana. Pri tome se razlikuju kako od Središnjice, tako i od svih ogranaka Matice hrvatske težeći k obnovi aktivnog članstva i novoj energiji koja bi osvježeno i osmišljeno gradila kulturni identitet Grada i Županije. Uz to se osječka Matica nudi kao primamljiv i ozbiljan inkubator za originalnost, potičući u svakom trenutku različitost dok je god afirmativno atribuirana.

U tom smislu, Matica hrvatska Osijek moli sve sugrađane koji podržavaju takav stav da posjete njihov štand na Sajmu antikviteta u subotu, 7. ožujka 2020., te da uz razmjenu ideja u opuštenom razgovoru uz čaj, prelistaju njihova književna i publicistička izdanja. A ona koja ih posebno zaintrigiraju, slobodni su ponijeti kući. Osječka će Matica za svakih 100 kn donacije, nuditi sedam svojih različitih izdanja po izboru.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: