Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vikend uz policiju: evidentirano više od 250 prekršaja u prometu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.03.2020. 12:11 
Naslov:  Vikend uz policiju: evidentirano više od 250 prekršaja u prometu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U razdoblju od 28. veljače do 1. ožujka, na području Policijske uprave osječko- baranjske u prometu je zaustavljeno 28 sudionika (26 vozača osobnih automobila, 1 vozač bicikla i 1 vozač mopeda) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Osim alkohola, evidentirano je još 267 prekršaja - 130 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 17 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 10 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 7 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 78 ostalih prekršaja.

Od 29. veljače do 01. ožujka, od 20 do 8 sati, provedene su pojačane mjere i mobilnim timom gdje je utvrđeno ukupno 16 prekršaja - 11 prekršaja vožnja pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila, 1 prekršaj nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i 1 ostali prekršaji.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 29. veljače, oko 20,20 sati, na županijskoj cesti broj 4059 između Gorice Valpovačke i Valpova. Vozač 26-godišnji hrvatski državljanin iz Bocanjevaca upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,95 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca kada stekne uvjete na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 29. veljače, oko 16 sati, u Đakovu u nadzoru prometa zaustavljen je 28-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozač je upravljao osobnim automobilom i nije se zaustavio na znak policijskog službenika. Vozaču je naknadno utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,67 grama po kilogramu i utvrđeno je da je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Sukladno Prekršajnom zakonu smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 32.000 tisuće kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

U 20,20 sati u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 26-godišnji hrvatski državljanin iz Bocanjevaca. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,95 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.





Tekst: PU osječko-baranjska
Foto: Dino Spaić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: