Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prijepori između Grada i Županije oko izgradnje Gospodarskog centra

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.02.2020. 20:06 
Naslov:  Prijepori između Grada i Županije oko izgradnje Gospodarskog centra
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je održana 28. sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici, između ostalih odluka, prihvatili Izvješće župana o radu u razdoblju od 1. srpnja do 31. prosinca 2019. godine.

Župan Ivan Anušić istaknuo je kako je rad Županije u drugom polugodištu prošle godine obilježio nastavak aktivnosti na razvojnim projektima, od pripreme dokumentacije i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa do izvođenja konkretnih građevinskih radova kao što su projekti energetske obnove. Između ostalih projekata, očekuje se izdavanje građevinske dozvole za izgradnju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće nakon čega odmah započinje izgradnja.

Također, odrađen je velik dio poslova oko prebacivanja prostora bivšeg OLT-a u vlasništvo Osječko-baranjske županije, nakon čega se kreće u izradu projektne dokumentacije u strateškom projektu revitalizacije tog cijelog područja na gotovo 6 hektara površine.

Nastavljen je projekt besplatnog obroka za sve učenike osnovnih škola, kao i pripreme za izgradnju novog Kliničkog bolničkog centra Osijek. Započela je provedba projekta Regionalnog distribucijskog centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak, izvodi se obnova svih domova zdravlja na području županije itd.

Anušić je istaknuo kako Osječko-baranjska županija trenutno provodi 35 projekata energetske obnove u vrijednosti 116 milijuna kuna u cijeloj županiji. U Gradu Osijeku jedan je već završen, a četiri se još provode. Njihova vrijednost je 40 milijuna kuna, a po pitanju tih projekata sve ide po planu i u rokovima.

Najviše prijepora izazvala je tema gradnje Gospodarskog centra kao novog modernog sajamskog prostora. Naime, Osječko-baranjska županija je projekt Gospodarskog centra započela s Gradom te su spremni za prvu fazu vrijednu 30-ak milijuna kuna, izgradnju hala, no na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o prenamijeni sredstava i alokaciji 15 milijuna kuna u ITU sustavu s te pozicije na drugu.

Župan je također upozorio kako postoji problem s početkom izgradnje I. Gimnazije za koju je izdana građevinska dozvola, no gradnja će započeti tek kad Grad ispuni svoj dio ugovornih obveza, odnosno izmjesti cjevovod pitke vode što je neophodno za početak gradnje. Dok Grad ne ispuni svoj dio obveza, ne može započeti gradnja iako su sredstva za nju osigurana.

U početnom dijelu sjednice gdje vijećnici postavljaju pitanja i prijedloge županu, razgovaralo se o uvođenju 5G mreže u Osijeku i potencijalne opasnosti te nove tehnologije na zdravlje stanovnika, o županijskim potporama, prometnoj povezanosti, spremnosti općina i gradova na financiranje tretmana komaraca, stanju u kulturi, poboljšanju željezničke infrastrukture, isplativosti Zračne luke Osijek itd. Župan je potvrdio i skorašnji početak izgradnje podvožnjaka u Ulici Leopolda Mandića obzirom da građevinska dozvola vrijedi do kolovoza.



Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: