Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku održano Državno prvenstvo školskih sportskih društava u gimnastici

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.02.2020. 11:54 
Naslov:  U Osijeku održano Državno prvenstvo školskih sportskih društava u gimnastici
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, održano je Državno prvenstvo školskih sportskih društava u gimnastici. U osječkom Sokol centru nastupilo je 30 natjecateljskih skupina – 28 osnovnih škola s područja 16 županija – ukupno 160 učenika i učenica.

Osječki Sokol centar najsuvremenije je gimnastičko središte i sportski objekt u regiji, nastao kroz partnerstvo Grada Osijeka i tvrtke Žito. Centar obuhvaća zgradu Sokolskoga doma izgrađenu 1928. te interpoliranu nadogradnju s ukupnom površinom od 2.400 m² i kao takav zasigurno daje dodatni motiv sudionicima Državnog prvenstva da se ustrajno nastave gombati unutar zahtjevnog gimnastičkog sporta.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš podcrtala je činjenicu, da je Osijek kolijevka nacionalnog sporta, budući da je baš u Gradu na Dravi 1784. utemeljena prva hrvatska sportska udruga uopće. Gimnastika uz streljaštvo u Osijeku – dodala je Gamoš – ima najbogatiju organiziranu tradiciju, s obzirom da je 19. kolovoza 1865. osnovano Prvo gombalačko društvo koje se smatra trećom sportskom udrugom u Hrvatskoj, nakon streljačkih u Osijeku i Zagrebu.

Uistinu mi je drago vidjeti i pozdraviti vas uime grada domaćina, uime gradonačelnika Ivana Vrkića i u svoje osobno u ovoj, najmodernijoj sportskoj dvorani Lijepe Naše, ali i šire regije. Najljepša poruka koja se veže uz djecu, mladež i sport – ispisana je danas na vašim majicama: „Danas fair play igram, sutra fair play živim“. U našem gradu tijekom godine više od 4 tisuće sportašica i sportaša sudjeluje u školskim sportskim sekcijama i natjecanjima. Svima vama koji ste došli iz Lijepe Naše, iz drugih županija, držim palčeve i želim srdačnu dobrodošlicu. – kazala je u prigodnom obraćanju zamjenica gradonačelnika.

Predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin čestitao je i zahvalio Hrvatskom školskom sportskom savezu na organizaciji Državnoga prvenstva te Gimnastičkom društvu Osijek – Žito, što je prihvatilo biti domaćin nacionalnog natjecanja osnovnoškolaca u gimnastici koju je svojedobno i sam trenirao.

Jučer je naš poznati gimnastičar Robert Seligman ušao u finale Svjetskog kupa u Melbournu pa mu ovom prilikom želim puno uspjeha, a isto tako da među vama bude puno novih Seligmana i da postižete izvrsne uspjehe. – rekao je Vulin.

Natjecatelj iz Školskog športskog društva Sjever pročitao je prisegu uime svih učenika natjecatelja:
-Svečano prisežemo da ćemo se pošteno i sportski odnositi prema svim sudionicima natjecanja i da ćemo svojim ponašanjem na i izvan sportskog igrališta, dostojno predstavljati svoju školu, svoj grad i svoju županiju.

Nikola Perković, predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza zahvalio je svima koji su omogućili održavanje Državnoga prvenstva školskih sportskih društava u gimnastici i najavio da će još brojniji ponovno doći u Osijek sljedeće godine.







Tekst i foto: Osijek.hr

Najava: Sokol centar: Državno prvenstvo školskih sportskih društava RH u gimnastici [2020.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: