Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad sa 100.000 kuna pomogao Kliniku za ginekologiju i opstetriciju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.02.2020. 18:21 
Naslov:  Grad sa 100.000 kuna pomogao Kliniku za ginekologiju i opstetriciju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Grad Osijek uložio je 100.000, a KBC oko 60.000 kuna u novi prijam i bazu administracije Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek. Novu je prostoriju danas obišao zamjenik gradonačelnika Boris Piližota sa suradnicima.

Član Upravnoga vijeća Kliničkog bolničkog centra Osijek Zorislav Guttler istaknuo je kako Klinika za ginekologiju i opstetriciju – jedna od najvećih ustrojstvenih jedinica KBC-a Osijek–zaprima pacijentice s osječkog područja, ali ona je ujedno i referentni centar u koji se slijeva veliki broj pacijentica iz okolnih bolnica, gradova i županija.

Na Klinici se dnevno, u svim ambulantama, obavi preko 150 pregleda. Sve pacijentice koje dođu u ambulantu moraju proći administrativni upis na šalteru pa je novootvoreni prostor ključno mjesto i početak prijema.

Sadašnja baza administracije preselit će se u novootvoreni prijam, a prostor u kojoj je do sada bila prenamijenit će se za novu ambulantu u kojoj će biti prošle godine nabavljeni suvremeni 4D ultrazvuk za dijagnostiku i praćenje trudnica.

Ravnatelj bolnice Željko Zubčić zahvalio je Gradu na donaciji i sustavnom pomaganju u radu i opremanju bolnice premda to nije obvezan jer KBC nije u vlasništvu, niti u nadležnosti Grada. No, kako je naglasio zamjenik gradonačelnika Piližota, Grad će i dalje pomagati osječki KBC, na dobrobit svih građana, pacijenata i osoblja te podizanja standarda zdravstvenih ustanova.

Inače, Grad Osijek je tijekom prošle godine izdvojio 570.400 kuna kapitalnih donacija, odnosno financijske pomoći za uređenje i opremanje KBC-a Osijek. Sufinancirali su kupovinu stolnog inkubatora na Zavodu za humanu reprodukciju i medicinski pomognutu oplodnju, opremanje operacijske sale na Zavodu za urologiju, a preostao je još završetak radova na Zavodu za bolesti srca i krvih žila.

Svima nam je u interesu podizanje kvalitete, standarda i brzine medicinskih usluga, zadržavanje vrhunskih liječnika i izobrazba mladih specijalizanata na najsuvremenijoj medicinskoj opremi“, izjavio je Piližota i posebno istaknuo kako će Grad i ubuduće pratiti prioritete poslovanja Ravnateljstva KBC-a i izlaziti im ususret u skladu s proračunskim mogućnostima.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: