Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Milijarda ustaje" - plesom protiv nasilja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65446
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.02.2020. 14:06 
Naslov:  "Milijarda ustaje" - plesom protiv nasilja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječko-baranjski policajci zaplesali su u atriju Arheološkoga muzeja Osijek, podupirući globalnu plesnu kampanju Ujedinjenih naroda „Milijarda ustaje“ koja je usmjerena protiv nasilja nad ženama. Kampanja Ujedinjenih naroda u organizaciji Plesnog studija „Shine“ Osijek i Policijske uprave osječko-baranjske jedna je od aktivnosti Nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“.

Među mnogobrojnim dionicima, udrugama, organizacijama i institucijama – ovu aktivnost svojom su nazočnošću poduprli predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije dr. sc. Dragan Vulin i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka mr. sc. Boris Piližota.

Piližota je istaknuo da su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija već pet godina uključeni u ovaj projekt te da njeguju izvrsnu suradnju s MUP-om i Policijskom upravom osječko-baranjskom u nizu različitih prevencijskih projekata.

-Glavni cilj globalne plesne kampanje „Milijarda ustaje“ je spriječiti, prevenirati i ukazati na nedopustivo nasilje nad ženama. Žalosno je što u XXI. stoljeću moramo o toj temi uopće pričati. Svi skupa moramo napokon, postaviti nultu stopu tolerancije na bilo kakvu vrstu nasilja, bilo da se radi o fizičkom, psihičkom ili ekonomskom. – kazao je Boris Piližota te dodao da se i ovom plesnom aktivnošću naglašava važnost ravnopravnosti spolova te odlučnost lokalne zajednice, da se trajno, odlučno i nepokolebljivo bori protiv svih pojavnosti nasilja nad ženama.

Osijek odbija pristati na „status Q“ sve dok kultura nasilja ne postane dio najsramotnije prošlosti.



Tekst i foto: Osijek.hr

Najava: "One Billion Rising" - Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama [2020.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: