Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Festival jezika GISKO 2020.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.02.2020. 13:25 
Naslov:  Festival jezika GISKO 2020.
Od 14.02.2020. 16:00 do 22.02.2020. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, već osmu godinu, Festivalom jezika obilježava Međunarodni dan materinskoga jezika nizom aktivnosti.

Kreativni susreti održavat će se od petka, 14. veljače do subote, 22. veljače 2020. godine u Odjelu za rad s djecom i mladima i Austrijskoj čitaonici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Želja nam je ovim događanjima pridonijeti kulturnoj razmjeni i čuvanju tradicionalnih vrijednosti, širenju multikulturalnosti te materinski jezik predstaviti igrom, pričom i pjesmom.

Programom su predviđene sljedeće aktivnosti: radionice za djecu: "Mađarska narodna priča", "Durch Spielen zum Lesen" – igra i priča na njemačkom jeziku; Igre i priče na hrvatskom jeziku; Igre i priče na ruskom jeziku; "Čitateljski izazov na materinskom jeziku" – lijepo čitanje naglas (hrvatski, srpski, mađarski, njemački, albanski, makedonski, češki, ukrajinski, rusinski jezik …) ; Predstavljanje slikovnice Evice Šunić "Pčele u zagrljaju cvjetnih mirisa" u Zavičajnoj pričaonici, izložba postera "Od izvornika do prijevoda" ; Predavanje uz prezentaciju za djecu i mlade "Kako učiti njemački uz pomoć besplatnih aplikacija, serija i You tube.."

Materinski jezik izraz je kojim označavamo prvi jezik koji neka osoba nauči u svojoj obitelji. Stručnjaci tvrde da je znanje materinskog jezika vrlo važno pri formiranju mišljenja, a istraživanja pokazuju da osoba koja nije svladala svoj materinski jezik ima problema s učenjem, ne samo drugih jezika, već i s učenjem uopće.

Svjesna uloge materinskoga jezika u razvoju komunikacijskih vještina i oblikovanju svijesti i kretivnosti, Organizacija za obrazovanje, znanost i kulturu pri Ujedinjenim narodima (UNESCO) donijela je 1999. godine odluku o proglašenju 21. veljače Međunarodnim danom materinskoga jezika.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: