Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Započinje obnova i izgradnja cesta od Osijeka prema Erdutu, Donjem Miholjcu i Normancima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65725
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.02.2020. 8:41 
Naslov:  Započinje obnova i izgradnja cesta od Osijeka prema Erdutu, Donjem Miholjcu i Normancima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

OBŽ je premrežena s ukupno 3000 kilometara prometnica, od čega je 487 km državnih cesta. Neke od njih su u vrlo lošem stanju, no dobra je vijest što se upravo u našoj županiji planiraju velika ulaganja u obnovu postojećih i izgradnju novih prometnica u ovoj i sljedećoj godini, izvještavaju Vijesti STV-a.

Na pitanje što je s postojećim prometnicama u Osječko-baranjskoj županiji, od kojih su neke u vrlo lošem stanju, predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je kako su otvorene ponude za državnu cestu D2 od Normanaca do Osijeka. Vrijednost investicije je nešto preko 90 milijuna kuna, a realizacija će započeti vrlo skoro, već tijekom ovog proljeća.

U visokoj fazi pripreme je i državna cesta D34 koja povezuje Osijek s Donjim Miholjcem i, dalje, Viroviticom, a koja je u ovom trenutku možda i cesta u najlošijem stanju u cijeloj županiji. Projektna dokumentacija užurbano se priprema, a neke dionice već se rade (obilaznica Petrijevac) i bit će gotove do ljeta. Kako bude zgotovljena projektna dokumentacija, tako će napredovati i radovi na pojedinim dionicama ove ceste.

U vrlo je lošem stanju i 27 km ceste D213 od Osijeka do Erduta. Projektna dokumentacija za nju bit će gotova do ljeta, a radit će se u dvije faze. Prva je faza od Osijeka do Aljmaša, a zatim od Aljmaša do Erduta, a tijekom sljedeće godine započet će i njezina obnova.

Također, osigurana su sredstva da se ove godine krene s izgradnjom obilaznice oko Belog Manastira vrijednosti oko 100 milijuna kuna.

A kada je riječ o najvažnijem projektu, nastavku izgradnje paneuropskog koridora 5c kroz Baranju, Škorić je istaknuo kako se ponude potencijalnih izvođača pristigle na natječaj otvaraju tijekom ovog mjeseca, a Vlada je novac osigurala iz europskih fondova za obnovu i razvoj. Očekuje se kako će projekt s realizacijom krenuti do ljeta.



Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: